Kinderen gratis toegang Amsterdam Museum

Van 15 oktober tot en met 27 oktober 2016 bezoeken kinderen tot en met 18 jaar gratis het Amsterdam Museum. 

Kinderen krijgen gratis toegang tot Amsterdam Museum tijdens herfstvakantie

Het museum viert op deze manier de verjaardag van de stad. Op 27 oktober is het namelijk 741 jaar geleden dat de stad voor het eerst wordt genoemd in een officieel document.

Amsterdam Museum

Tijdens de herfstvakantie zijn onder andere de familietentoonstelling ‘100 jaar Schiphol – klaar voor vertrek’ en de vaste kinderpresentatie ‘Het Kleine Weeshuis’ te bezoeken.

De familietentoonstelling ‘100 jaar Schiphol – klaar voor vertrek’ geeft een blik achter de schermen van Nederlands grootste luchthaven. Bezoekers krijgen antwoorden op vragen als: wat gebeurt er achter de bagageband? Welke smokkelwaar wordt er ontdekt? En hoe werd Schiphol vroeger beveiligd? Families gaan zo op een interactieve reis door het Schiphol van toen en nu.

gouden-eeuw-rondleiding

Activiteiten voor kinderen

Daarnaast zijn er in de tentoonstelling leuke spellen te doen en worden er activiteiten georganiseerd zoals ‘vliegtuigjes vouwen’ en ‘de speurhondenbegeleider vertelt’.
Je kunt ook een rondleiding over de Gouden Eeuw volgen en worden verhalen verteld door de eerste speurhondenbegeleider van Schiphol.

Een leuke en leerzame activiteit voor in de herfstvakantie!