Met de kinderen op autovakantie: tips voor een ontspannen reis

Met de kinderen op autovakantie: tips voor een ontspannen reis

Een autovakantie met de kinderen kan een hele uitdaging zijn. Zeker als het om een lange reis naar het buitenland gaat. Kinderen vervelen zich namelijk snel en kunnen moeilijk stilzitten. Met deze handige tips wordt de autoreis voor zowel de kinderen als de ouders een stuk aangenamer.

Controleer je autoverzekering

Neem voor vertrek de polisvoorwaarden van je autoverzekering onder de loep. Waarvoor ben je verzekerd in het buitenland? Een dekking voor pechhulp is wel zo fijn. Niemand wil natuurlijk met pech langs de weg komen staan. Helaas kan het iedereen gebeuren. Op zo’n moment ben je blij als je vanuit je autoverzekering een vergoeding krijgt voor pechhulp en vervangend vervoer en als je weet hoe je moet handelen. Want zeker met kinderen is het vervelend als je onverwachts veel langer onderweg bent en moet wachten tot je auto gerepareerd is. Op zo’n stressvol moment wil je het liefst zo snel en georganiseerd mogelijk handelen. Dat scheelt jou én de kinderen een hoop onrust.

Zorg voor vermaak in de auto

Het is belangrijk dat de kinderen zichzelf – en elkaar – kunnen vermaken in de auto. Anders zullen ze zich al snel gaan vervelen. Dat is niet alleen vervelend voor de kinderen zelf, maar ook voor jou als ouder. Het is namelijk niet handig als de kinderen jouw aandacht opeisen terwijl jij (of de bestuurder) op de weg moet letten. Zorg er dus voor dat de kinderen wat mee hebben om te doen onderweg. Denk aan het luisteren van muziek en/of luisterboeken, het spelen van spelletjes en het kijken van films. Neem bijvoorbeeld een mp3-speler, tablet of draagbare dvd-speler mee. Ook komen er in de vakantieperiode vaak leuke doe-boeken uit voor kinderen waarmee ze zich kunnen vermaken op de achterbank. Tot slot zijn er nog een aantal klassieke spelletjes voor onderweg waar je niks voor hoeft in te pakken. Zoals het tellen van auto’s in een bepaalde kleur, ik zie ik zie wat jij niet ziet en het maken van een woordslang.

Lees ook: HOERA VAKANTIE!! HOE HOUDEN WE HET GEZELLIG OP DE ACHTERBANK?

Dit is een #jufmaikeadd 

BewarenBewaren

BewarenBewaren