Kinderzwerfboek uitdelen

Kinderzwerfboek uitdelen

Gisteren mocht ik leuke leesboeken uitdelen voor Kinderzwerfboek op de Heilige Familieschool in Houten. Hiermee vroeg ik aandacht voor het blijven lezen in de zomervakantie. Heel belangrijk! 

Blijven lezen in de zomervakantie

Maar waarom moet je blijven lezen in de zomervakantie? Het is toch vakantie? Lekker rustig aan doen dus? Persoonlijk kan ik niet zonder lezen in de vakantie, het is voor mij ultieme ontspanning. Maar dat geldt helaas niet voor alle kinderen.

Als kinderen weinig of niet lezen in de zomervakantie kunnen ze een of twee Avi-niveaus terugvallen. Ze halen dan niet het leesniveau wat van ze wordt gevraagd in het begin van dat schooljaar. Daarbij is uit onderzoek gebleken dat kinderen duizend woorden per jaar leren als ze minstens 15 per dag lezen. Het is goed voor de algehele taalontwikkeling dus. Maar kinderen leren bijvoorbeeld ook sociale omgang door veel te lezen.

Lees ook: 10 TIPS TEGEN DE ZOMERDIP

Kinderzwerfboek

Kinderzwerfboek uitdelen

Kinderzwerfboek zorgt ervoor dat alle kinderen kunnen lezen, ook kinderen die minder geld hebben. Kinderzwerfboek is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp en heeft als doel om zoveel mogelijk kinderboeken te laten zwerven. Hiermee willen ze de boeken binnen bereik van zoveel mogelijk kinderen krijgen. Kinderzwerfboek verspreidt zelf boeken, maar nog belangrijker is het dat iedereen meedoet. Dit kan door gelezen boeken die in de kast staan een tweede leven te geven. Kinderzwerfboek verstrekt gratis zwerfstickers. En online kan de zwerftocht van een boek gevolgd worden.

Lees ook: VOORKOM LEESACHTERSTAND IN ZOMERVAKANTIE

Kinderzwerfboek uitdelen

Ik was uitgenodigd om boeken voor Kinderzwerfboek uit te delen op de Heilige Familieschool in Houten. Ik mocht uitleggen waarom lezen in de zomervakantie zo belangrijk is en hoe het werkt om de boeken zelf te laten zwerven. De kinderen waren heel enthousiast! Ik mocht dan ook wel hele leuke boeken uitdelen: Botje van Janneke Schotveld en Dummie de mummie  en de tombe van Achnetoet van Tosca Menten. De kinderen die deze boeken al hadden gelezen, ruilden druk bij het eerste Kinderzwerfboekstation dat Houten nu rijk is. Hij blijft bij hen op school staan.

Foto’s gemaakt door: Jan-Willem Houweling.

BewarenBewaren