Klaslokaal: onmisbaar materiaal

Klaslokaal: onmisbaar materiaal

Je hebt je klaslokaal op orde, maar je mist nog wat. Dit materiaal in je klas is onmisbaar, want het maakt je werk een stuk makkelijker!

Klaslokaal: onmisbaar materiaal

Puntenslijper

Puntenslijper

Zodra er een elektrische puntenslijper in mijn klas staat, is hij ook telkens weg. Al mijn collega’s willen het lenen, het is dan ook echt handig! Je kunt je potloden razendsnel slijpen en dat is met dat vele gebruik in de klas wel echt een aanrader. Het is wel luidruchtig, dus liever niet tijdens het stil werken gebruiken. Hier kun je goede afspraken over maken in je klas. Zet er bijvoorbeeld een bakje naast met goed geslepen potloden, zodat de kinderen kunnen snel kunnen ruilen. En maak iemand uit de klas verantwoordelijk voor het slijpen. Dit mag dan alleen na schooltijd, in de pauzes of tijdens lesovergangen.

Bekijk het hier

Als je ook verschillende soorten potloden in de klas hebt, zoals een jumbo en een driekantig potlood, kun je ook deze puntenslijper gebruiken.

Dobbelstenen

rekenkoffer

Deze koffer vol dobbelstenen kan ook goed als materiaal in de klas en je kunt er allerlei spellen mee doen. Ik hoor er zoveel mensen over, het wordt volop ingezet door collega’s dus. Je kunt er zelf spellen bij bedenken, maar ook online is er materiaal te vinden.

Bekijk het hier

Blokjes

blokjes

Deze blokjes zijn echt ideaal in de klas, je kunt ze goed inzetten bij het rekenen. Maar de kinderen kunnen er natuurlijk ook allerlei creaties van bouwen als ze bijvoorbeeld klaar zijn met hun werk. Ook deze worden veel geleend door andere groepen.

Bekijk de blokken hier

Rekenrek

Rekenrek

Natuurlijk onmisbaar in groep 3, maar voor sommige kinderen is het rekenrek ook belangrijk voor het oefenen. Zeker aan het begin van groep 4, hebben veel kinderen nog baat bij het rekenrek. En ook thuis kan het fijn zijn hiermee te oefenen met rekenen.

Bekijk het hier

Getallenlijn

Getallenlijn

Zeker in de lagere groepen ook onmisbaar: een getallenlijn. Ik zie het niet zitten om 100 getallen te knippen en te lamineren, dus deze is ideaal voor in de klas.

Bekijk het hier

Bekijk hier nog meer onmisbaar materiaal in de klas, zoals spellen.

Wat is voor jou onmisbaar in de klas? 

Er staan affiliate links in dit blog.