Klassencadeau Sinterklaas 6 tips

Klassencadeau Sinterklaas 6 tips

Door Manon. Mogen jullie ook een klassencadeau Sinterklaas uitzoeken? Altijd leuk om iets te mogen kiezen, maar wat zijn nou leuke cadeaus voor in de klas? Wat vinden de kinderen geweldig? Ieder jaar weer een zoektocht voor een leuk klassencadeau. Ik ga je helpen. Hieronder vind je 6 tips!

Klassencadeau Sinterklaas

Op veel scholen mogen alle klassen een klassencadeau uitzoeken voor Sinterklaas. Je krijgt een bepaald budget en je mag als leerkracht je wensen door geven of soms mag je zelf gaan winkelen. Altijd leuk om een cadeau uit te mogen zoeken voor je klas.

Leerzame gezelschapsspelletjes

Er zijn een heleboel leerzame gezelschapsspelletjes op de markt. Maar gelukkig zijn er ook een heleboel van die spelletjes ook nog eens heel leuk om te spelen. Zo leuk dat kinderen vaak niet eens doorhebben dat ze er ook nog iets van leren. De kinderen uit mijn klas zijn weg van Regenwormen. Een dobbelspelletje waarbij ze tactisch moeten denken en ook moeten rekenen. Ook Ubongo vinden ze erg leuk, goed voor het creatief denken en inzicht. Maar denk ook eens aan 30 seconds junior. Een geweldig spel en je oefent met woordenschat.

Bekijk hier spelletjes. 

Bouwmaterialen

Leuk voor in de kieskast of inzetbaar bij techniek of creatieve vakken zijn bouwmaterialen. Knexx, lego, technische lego en kapla. Bij ons in de bovenbouw zijn ze er dol op. Wanneer we deze materialen inzetten bij de weektaak of bij techniek zijn de kinderen enorm gemotiveerd. Ze willen allemaal aan de slag met deze leuke taken. Er zijn talloze bouw opdrachten te vinden, maar ook het vrije bouwen daagt kinderen uit tot het denken ‘outside the box’. Er zijn al leuke sets te vinden voor kleine prijsjes, maar ook leuk is om je bestaande spullen uit te breiden met uitbreidingssets.

Bekijk hier bouwspeelgoed.

Buitenspeel materiaal

In de pauze of bij het buitenspel maken de kinderen vaak gebruik van materialen. Deze materialen worden veelvuldig gebruikt en slijten hard. Ik wil niet weten hoeveel ballen er door heen gaan in een schooljaar. Dus buitenspeelmateriaal komt altijd van pas. Ballen, springtouwen, hoepels, stoepkrijt, tennisballen en ga zo maar door. Misschien doe je er nog wat spel ideeën bij op mooie kaarten en maak er een leuk pakket van en succes gegarandeerd! Leuk om als klassencadeau Sinterklaas te geven.

Bekijk hier buitenspeelgoed. 

Programmeer materialen

Je ziet ze steeds vaker in scholen, materialen waarmee kinderen kunnen programmeren. Bekend zijn de Bee-bot en de Blue-bot. Erg leuk en eenvoudig in te zetten. Ook de Ozobot en de M-Bot zijn bij ons op school favoriet. Maar ben je ook al bekend met little bits? Of de makey makey? Lego WeDo? Allemaal laagdrempelige materialen om programmeren in de klas aan te bieden. Om kinderen er mee te laten experimenteren, ze te laten ontdekken. Voor deze materialen heb je misschien een groter budget nodig, maar misschien vind je online nog wel leuke materialen voor een kleinere prijs.

Bekijk hier een bee-bot

Speelfiguren en speelsets

Zeker in de lagere groepen zijn ze dol op speelfiguren en speelsets. Denk maar aan de plastic dieren, en dino’s  in de bouwhoek bijvoorbeeld. Ook autootjes, vliegtuigen en boten maken de zelfgebouwde stad natuurlijk net iets spannender.  Maar ook sets van Playmobil in een bepaald thema doen het altijd goed. Denk maar aan het ziekenhuis bij het thema de dokter, of de dierentuin of het circus of juist de school, net welk thema je gaat behandelen. Kinderen kunnen hiermee situaties uitspelen, en hele rollenspelen ontstaan.

Bekijk hier playmobil. 

Verkleedkleren

Mijn laatste tip is nog verkleedkleren als klassencadeau Sinterklaas. Vaak zie je in de kleutergroepen verkleedkleren die al verschillende jaren mee gaan. Tijd voor vernieuwing. Misschien leuk om na carnaval al eens in de uitverkoop te gaan kijken, of een moeder wat leuke kleren te laten maken. Kinderen vinden het heerlijk om zich te verkleden en in een rol te stappen. Geweldig om te zien welke verhalen ze allemaal bedenken, wanneer ze zich een echte politieagent voelen, of een echte dokter of superheld!

Bekijk hier verkleedkleding. 

Jouw aankopen

Nu ik mijn tips heb gedeeld met jullie ben ik eigenlijk wel erg benieuwd wat jullie dit jaar kiezen als klassencadeau. Willen jullie het me laten weten? Dankjewel!!

Lees ook: rekenspelletjes in de bovenbouw

Afbeelding: colorful “Sinterklaas”presents in a burlap sack with some ginger nuts and candy on a white background Door Peter Zijlstra

Er staan affiliate links in dit blog.

Klassencadeau Sinterklaas 6 tips