Kleuteruniversiteit inspiratiedag 18 april 2015

Vandaag was ik weer bij een inspiratiedag van de Kleuteruniversiteit. Het was een mooie dag op een prachtige locatie in Amsterdam. Naast het water en de schepen. Als eerste sprak ik weer de leuke leerkrachten en collega’s ;) van de Kleuteruniversiteit. Een fijn, gezellig clubje. Ook heel leuk om leerkrachten van de online wereld eens in het echt te zien.

Daarna volgde ik samen met (juf) Inger de workshop bij Mies van Hout. Ze vertelde over haar boeken en we mochten ook zelf aan de slag.
We leerden hoe we zonder al te veel na te denken lijnen konden tekenen met een bepaald gevoel. Later oefenden we met vissen tekenen met potlood. Er kwamen boze, verdrietige, verlegen en blije vissen uit mijn potlood.
Hierna mochten we een vis tekenen in een bepaald gevoel. Mies van Hout had mooie krijtjes bij zich, waardoor het tekenen heel soepel verliep. Ik heb qua knutselen vaak twee linkerhanden, maar de vis vind ik toch aardig gelukt. We werken op school in het thema onder water, dus deze activiteit kan ik mooi meteen doen. Vis van Mies van Hout

Ik bemande de tafel vol projecten met onder andere Inger, hielp hier en daar eten en drinken klaar zetten en maakte mezelf arm bij Leesvink. Als er boeken te koop zijn, gaat een juf nooit met lege handen naar huis. Kletsen over de projecten met het publiek, maar ook met de makers van de projecten was erg fijn.

Ingrid en Dieter Schubert

Ingrid en Dieter Schubert kwamen vertellen over hun boeken. Helaas veel tegenlicht, dus de foto is niet zo goed gelukt. Ze vertelden erg onderhoudend. Ze tekenen ontzettend mooi gedetailleerd en konden daar dus veel over vertellen. Wist je bijvoorbeeld dat het liefje van de belangrijke kat in Piepkleine muis een Audrey Hepburn hoedje heeft?
Zo fantastisch om schrijvers en illustratoren te horen vertellen over hun boeken en de passie voor het vak.

Project Woeste Willem met Ingrid en Dieter Schubert

Er stond een ellenlange rij bij het signeren, (iedereen wilde heel terecht een handtekening en tekeningetje in een boek) maar ik heb braaf gewacht totdat ze beschikbaar waren. Ik wilde natuurlijk graag met de makers van Woeste Willem, het boek en het project op de foto.

Petra en ik deden dit samen nog eens dunnetjes over. Zij heeft de bewegingslessen geschreven voor het project.

Petra en Maike Woeste Willem

Ik moest ook nog even een (gekke) selfie maken om een project te winnen. Ik ben benieuwd…

 

De dag was alweer snel ten einde. Het was weer een toffe dag! Tot de volgende keer!