Malou wilde met haar dochter Nomi iets knutselen wat met de herfst te maken had. Ze vindt blaadjes heel leuk en als we aan het wandelen zijn pakt ze telkens de blaadjes van de grond, dus het leek me leuk om daar iets mee te doen. En wat kun je maken met blaadjes? Juist, een boom! Knutselen met blaadjes

Eigenlijk was ik van plan om lekker een stuk te gaan wandelen en onderweg blaadjes te zoeken. Maar toen ik op Buienradar.nl keek zag ik dat het elk moment kon gaan regenen. Toen besloot ik om maar gewoon in de tuin blaadjes te zoeken, en Nomi vond het hartstikke leuk.

Knutselen met blaadjes

Volgens mij is dit een van de meest simpele knutsels die je kunt maken, maar dat maakt het niet minder leuk. En enige dat je nodig hebt is een A4’tje, een stift, blaadjes en lijm. Ik gebruikte mijn geweldige tekenskills (grapje) om een boomstam te tekenen en toen kon Nomi beginnen.

Ik legde een stuk karton op tafel zodat mijn kleine smeerpoets niet de hele tafel vies zou maken en ik liet haar zien wat de bedoeling was.

Ik was positief verbaasd over hoe snel ze snapte wat ze moest doen. Nomi is bijna 2, en dit blijkt dus erg geschikt te zijn voor (bijna) peuters.

Ik was van plan om zelf de lijm op het blaadje te doen, maar dat bleek ze ook best zelf te kunnen. Bijna alle blaadjes werden op de goede plek geplakt, op één blaadje na. Dat werd een blaadje dat van de boom is gevallen.

Toen er geen blaadjes meer bij pasten riep ze ‘klaar!’ en we lieten de boom drogen. Nomi was er helemaal trots op en ze vond het echt leuk om te doen. Het is voor ons dus zeker voor herhaling vatbaar.