Knutselen met wc rolletje

Knutselen met wc rolletje

Knutselen met een wc rolletje door Manon. Acht leuke ideeën om te knutselen met een wc rol. Iets wat iedereen wel in huis heeft en waar je ontzettend leuke dingen van kan maken. Ik laat je zien wat wij geknutseld hebben!

Bij ons thuis wordt eigenlijk heel vaak geknutseld. Het is een favoriete bezigheid, zeker van onze dochter. Ze is vaak in de week met schaar en papier, maar ook klei en wol gebruikt ze graag.

Zelf maak ik graag gebruik van kosteloos materiaal. Het prikkelt de fantasie en het daagt kinderen uit om hun verbeelding te laten spreken. Een luciferdoosje wordt een bed, een kurk wordt een poppetje en van een doosje maken we een cadeautje. Altijd leuk om het eindresultaat te zien. Deze keer gingen we aan de slag met een wc rolletje. Wc rolletjes heeft iedereen wel in huis. Een weekje sparen en je hebt zo een hele voorraad. Wat kun je maken van een wc rolletje?

Wij gebruiken graag dit knutselkarton.

Knutselen met wc rolletje

Ideeën knutselen wc rol

Om wat ideeën op te doen voor het knutselen met wc rolletjes hebben we natuurlijk op internet gekeken. We vonden daar zo veel leuks om te maken dat we wel even bezig zouden zijn. Kijk maar alleen al eens op Pinterest. Er zijn hele borden aangemaakt over het knutselen met wc rolletjes. Ook zijn er op veel sites al ideeën te vinden. We hebben wat ideetjes nagemaakt, maar we hebben natuurlijk ook zelf wat bedacht. Hieronder laat ik jullie zien wat het is geworden!

De octopus

Knutselen met wc rolletje octopus

De octopus is meteen een leuke knutsel van wc rolletjes. Je begint met het omplakken van het wc rolletje. Daarna knip je boven het rolletje in. Knip daarbij dunne strookjes. Deze strookjes buig je een beetje naar buiten. Onderaan ga je de octopus perforeren. Wij deden dat gewoon met een perforator. Daarna hebben we draden geknipt in leuke kleuren en deze door de gaatjes gehaald met een lusje. De versiering van de octopus kun je natuurlijk zelf verzinnen. Wij gebruikten wat plak diamantjes en tekenden de ogen op een wit papier. Even uitknippen en opplakken en onze octopus was klaar.

De vogel

Ook bij het maken van de vogel zijn we begonnen met het omplakken van het wc rolletje. Daarna maakten we een smallere strook voor het hoofd en plakten deze ook om het rolletje. Vervolgens tekenden we het buikje en de snavel op een apart blaadje, knipten deze uit en plakten deze op. Voor de ogen maakten we gebruik van wiebeloogjes, deze plakken zelf. (Daar ben ik helemaal fan van!) De staart maakten we ook op een apart blad. De zijkant van de staart knipten we een klein beetje in zodat het lijkt dat het haartjes zijn. Om de vogel af te maken gaven we hem veren op zijn hoofd en aan de zijkant van zijn lijf. Met de perforator maakten we twee gaatjes waar we de chenille draad door haalden. Nu kan de vogel staan op iemands arm.

Auto

Auto

Natuurlijk wilden we ook graag een gave auto maken. We gaven de auto een kleur door een gekleurd blad om het wc rolletje te plakken. Met een mesje sneden we in het midden een uitsparing en vouwden we dat stukje karton rechtop. De wielen haalden we uit zwart papier en we maakten er nog een wit rondje voor in het midden. Verder kun je de auto versieren zoals je zelf wil. Leuk is om een poppetje in auto te zetten, zodat je misschien een echte wedstrijd kan houden.

Zeemeermin

Zeemeermin

Mijn dochter zag op pinterest een zeemeermin voorbij komen. Die wilde ze per se maken! Het wc rolletje wordt beplakt met twee kleuren papier, roze en groen. Voordat je het groene papier opplakt teken je er schubben op. Daarna maak je het bikinitopje en de haren. Mijn dochter tekende de ogen er op maar je kan natuurlijk ook de ogen uit een apart blaadje knippen. Als laatste maakte ze de staart er aan vast. Ook daar tekende ze schubben op. Ze was helemaal trots op het resultaat al was het niet zo makkelijk als ze van te voren dacht.

Monsters

Monsters

Het blijft ook altijd leuk om gewoon zelf wat te bedenken. Voor deze monsters knipte ik de wc rolletjes in verschillende maten. Ik gaf ze een kleurtje door een gekleurd papier om het rolletje te plakken. Daarna knipte ik ze van onderuit in om de poten te maken. De poten boog ik op twee plekken, zodat het monstertje kan ‘staan’. Ik tekende een mondje en gaf ze ogen met wiebeloogjes. Hier vonden ze de monsters meteen heel gaaf en maakten er zelf ook een. Zo ontstond het groene monster. Deze werd meteen een alien genoemd….

Pandabeer

Pandabeer

De panda beer heeft natuurlijk een hoog schattig gehalte. Beplak het wc rolletje met een wit vel. Knip de poten en de oortjes uit een apart blad. Het kan een zwart blad zijn, maar wij tekenden de poten op een wit vel en knipten ze uit. De oortjes maakten we vast aan de bovenkant. We tekenden het gezichtje er op en de wangen werden gemaakt van twee wattenbolletjes. Deze zaten ooit bij een knutselpakketje en kwamen nu mooi van slag. Als je deze niet hebt kun je de wangen natuurlijk ook gewoon tekenen.

De eenhoorn

De eenhoorn

Deze wil natuurlijk ieder meisje maken. Toch was het niet zo makkelijk als dat het er uit zag. We begonnen net als bij de andere knutsels meteen met het omplakken van het wc rolletje. Het tekenen van het oog was best lastig, zeker om het oog aan twee kanten gelijk te krijgen. Ook het vouwen van de hoor was lastig Uiteindelijk heb ik geholpen en is het ons toch gelukt. We tekenden een driehoek op een apart papier en dat hebben we in vieren gevouwen. Daarbij konden we twee zijdes op elkaar plakken en bestond onze hoorn uit drie zijdes. We hebben hem vast gezet met een lijmpistool. Met crêpe papier maakten we de mooie haren van de eenhoorn. Deze hebben we aan de binnenkant van het wc rolletje vast gezet.

Pennenbakje

Pennenbakje

Voor het pennenbakje heb je naast wc rolletjes ook een keukenrol nodig. Zorg dat je vier verschillende maten rolletjes hebt. Beplak ze met een gekleurd papier. Voor de kleinste knip je ook een stukje van een wc rolletje. Teken de oogjes op een apart papier, knip ze uit en plak ze op. Daarna teken je met stift de mondjes en de wangen. Je kan natuurlijk zelf kiezen hoe jouw ogen en monden er uit zien. Als de rolletjes klaar zijn kun je ze met een lijmpistool aan elkaar lijmen. Uiteindelijk maak je ze vast op een ondergrond.

Veel plezier

Hopelijk hebben jullie veel leuke ideeën gevonden en kunnen jullie volop aan de slag met het knutselen. Ik zou het super leuk vinden als jullie de resultaten zouden delen met mij, ik ben benieuwd wat jullie gaan maken. VEEL PLEZIER!!

Nog niet uit geknutseld? Dan vind je hier ook leuke knutseltips voor de lente!

Er staan affiliate links in dit blog. 

 

Knutselen met wc rolletje; Activiteit voor kinderen