Knutselmateriaal voor thuis

Knutselmateriaal voor thuis

Ik ben leerkracht in de onderbouw en we hebben twee kinderen: een kleuter en een peuter. En dus knutselen we veel. Er is zoveel knutselmateriaal voor thuis wat ik graag gebruik. Een overzicht.

Ik ruimde afgelopen week onze knutselkast op en bestelde hiervoor wat handige bakken. Nu ziet het er overzichtelijk uit en kan mijn man ook het knutselmateriaal voor thuis vinden ;).

Knutselmateriaal voor thuis

Opruimen

Het begint dus met een goed systeem waar je al het knutselspullen kunt opruimen.

Ik kocht verschillende opbergdozen. Slim om je opbergruimte goed te meten. Ik kocht twee transparante bakken. Eén voor alle kleurboeken en kleurplaten en één voor gekleurd papier en vouwblaadjes. Groot gekleurd papier heb ik hieronder gelegd.

In de bovenste la zit een doos met alle verfsspullen. Als we gaan schilderen is het een kwestie van de bak op tafel zetten. Hier zit ook lijm in voor de kinderen.

Naast deze bak staan twee kleine bakjes met stickers en plakfiguren. Ik denk dat ik die ooit kocht bij de Action.

Bekijk de opbergdozen hier

Knippen en plakken

Goede lijm

We plakken hier thuis veel met een plakstift, de prittstift blijf mijn favoriet, bekijk het hier. Plakt goed en is makkelijk van je vingers te wassen.

Lijm uit de kleuterklas

Ik was al tijden op zoek naar een lijmpotje en een kwastje zoals ik die in de de klas gebruik. Ik kon het maar nergens vinden, totdat ik deze site ontdekte waar je al het knutselmateriaal voor de klas ook voor thuis kunt bestellen.

lijm

Ik bestelde dit kwastje, dit potje en deze lijm die je zelf kunt maken voor thuis. Ik deed een beetje poeder in het potje, op de gok, en deed er water bij. Is het te dik? Laat de kinderen dan eerst wat plakken en doe er vervolgens nog wat water bij. Het potje is overigens een verfpotje, maar ik vind het ideaal voor de lijm omdat je makkelijk je kwast kunt afvegen aan het potje.

Scharen

Voor jonge kinderen zijn kleine scharen fijn die ook niet al te scherp zijn. Wij hebben deze schaar voor allebei de kinderen en met een beetje hulp kan onze dochter van twee jaar er ook al mee overweg. Hier kun je een kinderschaar kopen voor kinderen die al een voorkeur hebben voor links.

Knutselmateriaal voor thuis

Papier

Je kunt nooit genoeg gekleurd papier in huis hebben, het liefst in allerlei kleuren, zoals dit. We hebben ook allerlei vouwblaadjes, in verschillende formaten. Hier vind je allerlei vormen en maten. Ik bestelde deze en die zijn tamelijk groot. Het vouwboek is van de vouwjuf.

Ik bestelde dit grote karton om de knutsels op te kunnen plakken.

Plakfiguren

We hebben altijd veel stickers in huis, zoals deze. Met de letterstickers kun je ook allerlei leuke spelletjes doen rond de letterkennis.

Knutselmateriaal voor thuis

Vormen

Maar ik ben ook groot fan van de vormen plakkers, die zet ik vaak in bij de kleuterklas. Bijvoorbeeld voor een mozaïek, zoals hier of om patronen te maken.

Ik bestelde ook plakfiguren in de vorm vierkant en cirkel om fijn mee te kunnen plakken. Hier vind je veel verschillende.

En als laatste zijn we enorm fan van wiebeloogjes, deze plakken zelf, heel handig.

Wat zijn jouw knutseltips?

Er staan affiliate links in dit blog.

 

Handig en leuk knutselmateriaal voor thuis