Vandaag heb ik een start gemaakt met het interactief maken van lesmateriaal. Ik heb gewerkt met het thema ‘Ko komt logeren’. Ik heb een powerpoint, een filmpje en een iBook gemaakt.

Ko komt logeren. Hij beleeft van alles op zo’n dag.

Van die belevenissen heb ik een filmpje en een powerpoint gemaakt.

Beide zijn te downloaden via Dropbox: Ko logeert filmpje. en Ko logeert powerpoint. Deze bestanden kun je op alle apparaten zien, ook op je digibord.

iBooks is een opkomend fenomeen. Hiermee kun je boeken of ander materiaal interactief maken. Ik heb mijn eerste stapjes gezet in de app. Er zullen vast nog meer stappen volgen. Ik ben benieuwd wat er allemaal nog meer kan. Wat ik heb gemaakt kan zeker verbeterd worden, dus ik hoor graag tips.

Het iBook over Ko logeert bij de juf, kun je alleen downloaden met een iPad.