Koe en Tulpie is een leuk boekje voor kinderen van 3 tot en met 7 over de groei van een tulp. Het lespakket dat erbij hoort wordt gratis aangeboden door de bloembollenbrance. 

Koe en Tulpie

In het boekje Koe en Tulpie stopt koe een bolletje in de grond. De seizoenen komen voorbij in het verhaal totdat de lente er is. Dan begint het te kriebelen bij Tulpie en begint voorzichtig te groeien. In het verhaal zie je hoe de wortels groeien en de tulp steeds groter wordt.

Koe en Tulpie

Lespakket

In het lespakket maken de kinderen kennis met Koe en Tulpie. Daardoor ontdekken zij hoe een bloembol zich na het planten ontwikkelt tot een prachtige tulp en wat hiervoor nodig is. Je ziet de werking van verschillende seizoenen en leert hoe deze invloed hebben op de natuur en wat je zelf kunt doen om het proces te ondersteunen. De kinderen gaan zelf op onderzoek uit. De activiteiten zijn over de verschillende seizoenen geschreven, altijd in te zetten dus!

Koe en Tulpie lespakket

Handig dat de leerdoelen van SLO in het lespakket beschreven staan. Zo weet je waar je aan werkt met dit lespakket.

Er staan ook allerlei taal- en rekenspelletjes in. En je vindt knutsels en liedjes.

Koe en Tulpie

Leesfeest

Je kunt ook een leesfeest bestellen over Koe en Tulpie. In dit vrolijke leesfeest ontdekken de kinderen samen met Koe hoe haar vriend Tulpie groeit en bloeit. De activiteit start met een interactief voorleesverhaal. De rode draad is het grappige boek ‘Koe en Tulpie’. Na het verhaal kijk je hoe een echte tulpenbol in elkaar zit. Wat zie je boven de grond en wat zit er eigenlijk onder de grond? Spelenderwijs leren kleuters van alles over bollen, knollen, lentebloemen, de seizoenen en in het bijzonder de lente.

Ik vind het een leuk boekje en een mooi en uitgebreid lespakket. Tip voor als je over het seizoen lente of herfst werkt.