Kom erbij, in mijn wei!

Kom erbij, in mijn wei!

De vogelbescherming en KNNV Uitgeverij hebben de handen ineen geslagen om een prachtig boek over vogels uit te brengen voor jonge kinderen: Kom erbij, in mijn wei! Past dat even goed bij het thema lente! Je kunt een exemplaar winnen.

Kom erbij, in mijn wei!

Kom erbij, in mijn wei is een prentenboek voor jonge kinderen en iedereen die van (weide) vogels houdt. Met QR-code op iedere pagina kom je nog meer te weten over de vogels en speel je de vogelgeluiden af! Geschikt voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Kom erbij, in mijn wei! is tot stand gekomen in samenwerking met Vogelbescherming Nederland. Kinderen leren samen met ouders, grootouders en docenten de weidevogels kennen.

Bekijk het boek hier

Kees de kieviet zijn in de wei, maar vinden het nog wat stil. Ze roepen er telkens iemand bij. Ook de aankomende vogels roepen er weer nieuwe vogels bij. Ondertussen leer je over al die vogelsoorten, zoals de grutto die terug is komen vliegen uit Afrika. Telkens kun je ook met de QR-code de vogelgeluiden horen die bij de vogel horen.

Kom erbij, in mijn wei!

Over de makers

Vera de Backker heeft zo’n vijftig prentenboeken geïllustreerd en uitgegeven. Samen met wetenschapsjournalist Rob Buiter bedacht ze de serie ‘Zeg kleine…’ : prentenboeken over dieren zoals ze in de natuur echt zijn.

Rob Buiter is freelance wetenschapsjournalist, gespecialiseerd in biologische en medische onderwerpen. Hij werkt als verslaggever voor Vroege Vogels Radio en schrijft artikelen voor onder meer Trouw, Vogelbescherming en Sovon.

Wat vind ik?

Het boek is heel leuk als de kinderen meer over vogels willen weten. Je kunt het boek goed gebruiken om rijke teksten aan te bieden in de klas en samen de informatie goed uit te diepen. Het is echt een informatief boek. Het verhaal zit niet zo in de belevingswereld van kleuters, dus kan het best lastig voor ze zijn. Door de QR-code met vogelgeluiden gaat het wel meer leven voor ze. Zeker als je op het Digibord ook de foto’s van de originele dieren laat zien.

Win

Je maakt kans op een exemplaar. Zet hieronder (op de site) je reactie. Dinsdag 11 april mail ik de winnaar.

Er staat een affiliate link in dit blog.