Koud in de klas: kleding

Koud in de klas: kleding

Ik ben een ontzettende koukleum. We moeten nog steeds ventileren in de klas, dus staan de ramen veel open. Dit typen gaat ook niet fantastisch, want thuis staat de verwarming ook nog uit vanwege de hoge energie- en gasprijzen. Dus ging ik eens op zoek wat nou goede kleding is als het koud is in de klas.

Koud in de klas: kleding

Ik ben echt een koukleum en heb snel koude vingers, een koude neus en/of koude voeten. Ik kan dan “dode” vingers krijgen, dat heet ook wel het fenomeen van Raynaud. Ik heb dat liever niet in de klas. Maar met de hoge energie- en gasprijzen staat bij ons thuis de verwarming laag en wellicht op school ook. Corona is ook nog niet verdwenen, dus wordt er veel geventileerd op scholen. Ook koud! Elke school is anders is mijn ervaring, dus ging ik eens op zoek welke kleding ik het beste aan kan doen en hoe ik mijn handen warm houd.

Laagjes, laagjes, laagjes

De belangrijkste tip is om laagjes aan te doen. Zeker in de klas handig, want met een loeiende verwarming kun je jezelf zogezegd afpellen. Als het echt koud is, werkt het drie-laagjes systeem goed.

  1. Thermo-ondergoed
    Ik vind dat dus ook oprecht lekker zitten! Het zit strak op je huid en voert zweet goed af. Dus niet alleen geschikt voor wintersport, maar ook voor in de klas! Ik vind trouwens ondergoed een beetje een gekke benaming, want het is vaak een lange broek en een shirt met lange mouwen die je over je ondergoed draagt. Maar wel weer onder je andere kleding. Ik heb deze thermokleding van de Hema.
  2. Warme trui
    Daaronder doe je dan een warme trui aan. Zoals een wollen trui, of een fleece trui. Hier las ik een artikel over een milieubewuste warme trui. Ik koop het liefste tweedehands, dus ik ga op zoek naar een trui van merino wol of alpaca wol.
  3. Jas
    Nu in de herfst draag ik graag de regenjas die ik ooit kreeg. Voor de winter heb ik een extra warme winterjas gekocht.

Ik draag altijd graag jurkjes, maar zelfs daarin heb ik het snel koud. Alhoewel ik wel ontdekte dat je ook goed een lange thermobroek kunt gebruiken als legging, stuk warmer ;).

Vingerloze handschoenen

Ik ga toch maar eens proberen wat vingerloze handschoenen voor me kunnen doen. Zo kan ik wel na schooltijd of thuis blijven typen, zonder dat mijn handen al te koud worden. Ik ga deze uitproberen die speciaal ook voor dode vingers is. Er zijn ook hele mooie polswarmers. Die lijken me ook ideaal voor als je snel koude handen krijgt in de klas, want dan kan je wel alles blijven pakken. Deze gaan denk ik op mijn lijstje voor Sinterklaas.

Wat is jouw tip tegen de kou in de klas? 

Er staan affiliate links in dit blog.