Laatste schoolweken voor mij als leerkracht

Je merkt het aan alles. De laatste schoolweken zijn in gegaan. De kinderen zijn moe, de leerkrachten zijn druk en gestresst en het wordt steeds warmer. We werken hard om het goed te hebben in de klas. Hoe zijn de laatste schoolweken voor mij als leerkracht? 

Laatste schoolweken voor mij als leerkracht

Ik sta op het plein en kijk naar alle spelende kinderen. Ik probeer even wat te vragen aan mijn duo over de groep (ik sta op woensdag altijd voor een andere groep 1/2), maar dat lukt niet. Er is steeds iets aan de hand. De een is gevallen, de ander mist haar broer die net op schoolreis is gegaan, nog een is net gebotst en van de laatste is de bal over het hek geschopt. Deze voorbeelden zijn er uiteraard het hele jaar, maar nu in het kwadraat.

Bron: http://blog.gradeable.com/2014/06/funny-teacher-stories-end-school-year/
Bron: http://blog.gradeable.com/2014/06/funny-teacher-stories-end-school-year/

De rapporten had ik gelukkig al twee weken geleden af.
Voor de rapporten moesten eerst de observaties en de registraties nog afgemaakt. En o ja, de toetsanalyses en groepsoverzichten moesten ook nog ingevoerd.

Deze week zijn de rapportgesprekken, de lange dag met de avond heb ik morgen. Vrijdag nog een paar gesprekken en dan zijn ze ook weer afgerond, nu al een fijn gevoel ;).

Want de feestjes zijn er natuurlijk ook nog: eindejaarsfeesten, pensioneringspartijen en afsluitingsborrels. En natuurlijk de musical van groep 8.

Bron: http://mrshoffer.blogspot.nl/2014/05/a-fun-idea.html
Bron: http://mrshoffer.blogspot.nl/2014/05/a-fun-idea.html

En na de rapportgesprekken staan de groepsplannen, de overdracht en het plangesprek voor de nieuwe CAO nog op de planning. In de laatste twee weken die nog resten. En vergeet ik nog helemaal het schoonmaken met ouders samen. Want waar ik de tijd vandaan zou moeten halen om dat in mijn eentje te doen? Gelukkig is er hulp!

In de klas hanteren we de regels. We verwachten niet teveel van de kinderen. We hebben we nu natuurlijk al een heel jaar samen beleefd. We praten samen over afgelopen jaar; wat we gezien hebben en geleerd.

En dan als het vakantie is, ploffen we neer met een voldaan gevoel. Het was een mooi jaar. We hebben hard gewerkt, de kinderen zien groeien en veel mooie momenten mee gemaakt. En daar doen we het voor!

Tips nodig?

Hoe je de laatste schoolweken goed door komt

Hoe zijn jouw laatste schoolweken?