Lalandia Billund bij Legoland, review

Lalandia Billund Legoland, review

Deze zomer waren we op eigen initiatief naar Lalandia Billund, luxe vakantiepark in Denemarken vlakbij Legoland. Want we wisten een ding zeker: we wilden luxe en speelplezier met een baby en een kleuter, dat is gelukt!

Lalandia Billund

Lalandia Billund ligt op loopafstand van Legoland Denemarken. Dat was een van de grootste redenen voor ons om voor dit park te kiezen. Legoland is natuurlijk heel leuk met kinderen, dus kochten we er een resortpas bij waardoor we de hele week in en uit konden lopen. Hier konden we ook het zwembad en Monkey Town (binnen speeltuin) mee in op het park. En bij het hoeken daarvan kreeg je ook een groot Lego pakket waar onze kleuter de hele week mee gespeeld heeft. Maar Lalandia is zelf ook een heel luxe en uitgebreid park. Je betaalt er aardig voor, maar je krijgt er zeker veel voor terug. Wij kunnen het echt aanraden!

Bekijk het park hier. 

Lalandia Lego pakket

Reizen

Met de auto rijd je (zonder pauzes) in 7,5 uur naar Lalandia Billund vanuit Midden Nederland. Je kunt ook rechtstreeks op Billund vliegen vanuit Amsterdam. Het vliegveld ligt naast het park, waar je overigens niets van hoort. Je kunt ook naar Lalandia Billund als onderdeel van een rondreis Denemarken met kinderen.

Bekijk ook het blog over Landal Seawest. 

Huisjes Lalandia Billund

Wij hadden het eenvoudigste standaard huisje voor vier personen. Maar dit vond ik al aardig uitgebreid, je hebt niet meer nodig. Er was een goede keuken met keramische kookplaat, een waterkoker en koffiezetapparaat (filterkoffie), een afwasmachine en een kast met meer dan genoeg glazen, borden en bestek.

Er waren twee slaapkamers: een met twee losse bedden waar onze kleuter heerlijk sliep en een met twee een persoonsbedden aan elkaar vast. Hier stond ook een kinderbedje waar onze dochter heerlijk in heeft geslapen.

In de badkamer vind je een prima douche, wc en een wasmachine, die laatste hebben we ook zeker even gebruikt voor een klein wasje.

Lalandia huisje

In de woonkamer was een televisie met Deense zenders, een eettafel met vier stoelen, een goede bank, fijne zitstoelen en meer dan genoeg ruimte om te zitten en te spelen. Helaas miste bij ons die mooie ligstoel die je op de foto bij het park ziet. Dat had me wel fijn geleken.

Buiten staan een wasrek en een tafel met vier stoelen. Hier miste ik ligstoelen om fijn buiten te kunnen liggen. Maar uiteindelijk was het die week bij ons toch te heet om buiten te zitten.

Voorzieningen

Lalandia Monkey Town

Er is ontzettend veel te doen op Lalandia Billund. Er is een groot binnenplein, wat je waarschijnlijk wel van Center Parcs of de luxere parken van Landal kent, waar alles bij elkaar zit. De receptie, restaurants, supermarkt, het uitgebreide zwembad, binnenspeeltuin, een amusementspark en (tegen betaling) bowlingbanen, schaatsbaan en midgetgolf. Alles is binnen, dus ook met slecht weer kun je je er goed vermaken.

Zwembad

Lalandia zwembad

Het zwembad is echt wel het spektakel stuk van het Lalandia Billund. Heel luxe, groot en met veel voorzieningen. Vooral ook voor kleine kinderen, want ze hebben heel veel verrijdbare boxen staan die je voor je baby kunt gebruiken. Wij waren er natuurlijk met de topdrukte en het was ook nog eens heel warm, dus extra druk in het zwembad. Soms was het even zoeken naar een zitplek met drie stoelen, maar dit lukte steeds wel, ook een box wist ik te bemachtigen.

Veel verschillende glijbanen, voor jong en oud en een waterpark waar kinderen volop konden spelen. Met een enorme emmer die een keer in de zoveel tijd omkiept en je overvallen wordt door een enorme stroom water. Gelukkig ontdekten we dat er eerst een belletje af ging, was je tenminste gewaarschuwd.

Supermarkt

In het begin van de week hebben we snel boodschappen bij de supermarkt op het park Lalandia Billund gehaald. Maar later bleek dat de supermarkt van het dorp net zo ver rijden was, heel kort dus, en toch echt goedkoper.

Parkeren

Een grote tip is om voor ongeveer €20,- een parkeerkaart te kopen vooraan het park. Dit zeggen ze niet bij de receptie, maar wel slim om naar te vragen. Het park is enorm groot, dus je moet vaak een heel stuk lopen naar de ingang (en dus naar de voorzieningen) van het park. Ook voor Legoland is het handig om vooraan het park te parkeren, loop je er zo in een paar minuutjes naar toe.

Prijs

In mei en augustus is het park wel wat goedkoper, omdat de Denen dan zelf geen vakantie hebben. Wij gingen in juli, dan betaal je de hoofdprijs, maar het is dus wel een tip om in mei en in augustus te kijken. We zagen wel meer Nederlanders in de week dat wij er waren, dat is ook de fijnste periode om op vakantie te gaan.

Bekijk het park hier. 

Waar ben jij op vakantie geweest?

Lalandia Billund Legoland, review