Landal Esonstad speelparadijs met een educatief tintje

Landal Esonstad, review

We moesten er even voor rijden, maar we hadden niet verwacht dat het park Landal Esonstad in Friesland zo mooi zou zijn. Ik was bij de opening van het speelparadijs met educatief tintje. 

Landal Esonstad

Landal Esonstad ligt in het plaatsje Anjum en is voor ons (we wonen in het midden van het land) 2 uur rijden. Als ik aan de Wadden denk, denk ik meteen aan de Waddeneilanden en niet zo snel aan Groningen en Friesland. Maar deze zomer, met die tropische temperaturen, zaten ook de parken in het noorden van Nederland vol. Het park ligt zelf direct aan het water, je vaart zo via het Lauwersmeer de Waddenzee op. Je kunt zelfs op het park voor een dagje Schiermonnikoog vertrekken. Het Lauwersmeer is ook dichtbij met het prachtige Natuurdorp Suyderoogh

Kinderbungalow

We mochten een weekend in een zes persoons kinderbungalow verblijven. Mijn moeder was dat weekend jarig, dus opa en oma gingen gezellig mee naar Landal Esonstad! De huisjes zijn allemaal opgezet of het grachtenpanden zijn en dat ziet er heel leuk uit! De bungalow is niet groot, maar je kunt er prima met twee stellen en 2 kinderen verblijven.

Kinderbungalow

Het grote voordeel van de kinderbungalow is de tuin met een hek eromheen. Landal Esonstad is omringd met water, ontzettend mooi, maar gevaarlijk voor jonge kinderen. In “onze” tuin stond een glijbaan, een auto en een wip en in de schuur vonden we nog een windtentje, een Kubb spel en een barbecue. In het huisje zelf stond een grote speelgoedkist met speelgoed voor wat oudere kinderen, zoals een knikkerbaan voor een raceauto en voor jongere kinderen bijvoorbeeld een kralenrek. Het was wel wat stoffig allemaal, dus heb ik er zelf een doekje overheen gehaald voordat ze ermee konden spelen.

In het park voor de kinderen

Speelparadijs

We werden uitgenodigd voor de opening van het nieuwe speelparadijs, helemaal vanuit niks opgebouwd en echt een aanwinst voor het park. Onze kleuter wilde er het liefst de hele dag spelen, maar zelfs ook onze babydochter heeft zich vermaakt. Ze vond het optreden van Bollo, dat ze nu ook vaak daar doen, nog wel het leukste: lekker op mijn schoot jumpen op de muziek :).

Wel bijzonder om bij zo’n opening te zijn met allemaal mannen in pak en maar een paar gezinnen. Gelukkig duurde het praatje niet te lang, want onze kleuter wilde natuurlijk spelen! Bollo mocht samen met de kinderburgemeester het speelparadijs van Landal Esonstad openen. Kun je meteen zien wat een enorme glijbaan achterin staat in het deel voor grotere kinderen.

Speelparadijs Landal Esonstad

Speelparadijs Landal Esonstad

In het deel met de zachte blokken kon onze tijgerende dochter prima spelen. Daar achter was een klimpark vergelijkbaar met een klimparcours bij Ballorig. Maar overal een prettig lopende vloer en daarom ook niet de geur van zweetsokken overal. Het rook natuurlijk ook nog een beetje nieuw ;). De trampolines hebben ook een zijwand, waardoor je terug kunt springen. En genoeg ruimte per trampoline, dus de kinderen botsen ook niet snel tegen elkaar. Je kunt ook je kinderfeestje in het speelparadijs vieren.

Naast het speelparadijs is ook nog een duidelijk afgezet stuk met een educatief karakter, vergelijkbaar met dat van Landal Heideheuvel. Je vindt er een zandtafel met kinetisch zand, blokken om een knikkerbaan te bouwen, apparaten voor houtbewerking en een soort meccano. Genoeg speelplezier dus, ook voor een regenachtige vakantie.

Je vindt ook een hele mooie binnenspeeltuin bij Landal Rabbit Hill.

Footgolf

Footgolf

Er is ook genoeg om actief te zijn bij Landal Esonstad. Ik kan totaal niet voetballen, maar ik werd wel mooi tweede tijdens een potje footgolf. Het is zoals je het noemt: voetballend golfen. Oftewel: hele grote gaten bij een vlag en daar moet je je bal inschieten. Op minstens zo’n grote afstand als de hole van golfen, je kunt het ook op dezelfde baan spelen. Ik vond het echt leuk om te doen! We hadden vooral veel lol als de bal weer eens in het water kwam, overal liggen grote harken om het eruit te vissen.

Footgolf

Zwembad

Het zwembad in Landal Esonstad is wat klein en er is niet zoveel voor de kinderen te doen. Voor ons prima, hoefden we er ook niet zo lang te blijven en voor onze baby hebben we zeker niet veel nodig. Maar ik kan me voorstellen dat je wat meer wilt als je hier een week op vakantie gaat. We misten bijvoorbeeld wel een glijbaan. Het zwembad is wel lekker warm, het peuterbadje heeft dezelfde temperatuur.

Entertainment

Wij hebben er niet eens gebruik van gemaakt door al onze belevenissen, maar er is ook een entertainment programma op Landal Esonstad met knutselen, knuffelen met Bollo, minidisco, lasergamen, hutten bouwen, kampvuur, boogschieten en voorlezen.

Eten

Je hebt volop mogelijkheid om op het park te eten. Er is een klein supermarktje, maar ook een brasserie waar je op het water uitkijkt, een pannenkoekenrestaurant, pizzeria, hamburger- en vistent en een snackbar.

Wij willen hier zeker nog eens naar terug!

Bekijk het park hier

Landal Esonstad