Landgoed Elsgraven: echt even uitrusten

Landal Landgoed Elsgraven: echt even uitrusten

Het was eind januari, het vroor en mijn 36e verjaardag kwam eraan. Met alle restricties besloten we mijn verjaardag niet te vieren, maar zelf een weekendje weg te boeken. En zo vierden we mijn verjaardag met het gezin in een heerlijk huisje op Landal Landgoed Elsgraven mét sauna.

Het is wel duidelijk dat ik een groot fan ben van de parken van Landal. We worden er regelmatig uitgenodigd, maar we boeken ook zelf graag, zoals nu. Twente is ook heel mooi, zo zijn we ook bij Landal Twenhaarsveld geweest, ook een aanrader!

Landal Landgoed Elsgraven

Het park ligt in Twente, in Enter Overrijssel vlakbij de Sallandse Heuvelrug. Het is een kleinschalig park met prachtig ingerichte huisjes. Verwacht geen grote activiteiten voor kinderen, het is een park voor rust. Leuk voor een gezin met kleine kinderen, of zoals wij om voor een kleiner prijsje een eigen sauna te hebben. Er is wel een klein speeltuintje vooraan het park met een midgetgolfbaan ernaast. Het park ligt aan het water waar je kunt suppen en vissen. Je vindt ook een klein zwembadje op het park, maar dat was toen wij er waren natuurlijk dicht. Bij het restaurant kun je eten afhalen en dat was zeker lekker.

Het huisje

Wij kozen voor een 4L1 huisje, bekijk het hierEen luxe huisje met sauna op onze slaapkamer en tot onze verrassing ook een fantastische loungehoek in een soort bedstee. Dit kun je apart boeken, maar hadden wij niet gedaan. De kinderen vonden de lounge fantastisch en verstopten zich er graag.

Het was echt van alle gemakken voorzien. Beneden een badkamer met bad voor de kinderen, een fijne keuken en prachtig ingerichte woonkamer met open haard. Het was nogal koud, dus niet in de tuin zitten, maar het was groot! Heel veel (speel)ruimte om ons heen dus!

sauna

Ik heb er overigens wel even in gestaan na een saunarondje ;).

Op het park

Op het park zelf vind je een kleine kinderboerderij. Net ervoor is een kleine speeltuin met airtrampoline, een klimraket, schommel, glijbaan, een wipwap en een midgetgolfbaan. Het vroor, dus ik vond die mensen die een rondje deden heel dapper ;). Bij de speeltuin zit ook het restaurant met een leuk terras dat hopelijk snel weer open mag.

In de omgeving

Sallandse Heuvelrug

We wandelen een stukje op de prachtige Sallandse Heuvelrug. Heide, heuveltjes, echt mooi om te zien! Ook heel druk met parkeren, want iedereen wil nu natuurlijk naar buiten ;). Deventer, Avonturenpark Hellendoorn en het klompendorp Enter liggen er vlakbij.

Uitrusten

Ik vind het echt een fantastische plek om uit te rusten en echt even met het gezin te zijn. Wij zijn suckers voor sauna’s, dus nu alles dicht is konden we ons hart ophalen in het huisje. Ik geloof dat ik wel vier keer ben geweest in het hele weekend haha. Ik raad dan ook zeker aan om zo’n huisje te boeken. Lekker uitrusten en ontspannen in een rustig park met mooie omgeving.

Bekijk het park hier

Er staan affiliate links in dit blog.