Landal Landgoed ’t Loo

Landal Landgoed ’t Loo

Afgelopen weekend waren we uitgenodigd om naar Landal Landgoed ’t Loo te komen. Het park heeft  de afgelopen tijd een make-over gehad met als pareltje het zwembad. Dat wilden we natuurlijk maar al te graag komen bekijken! En dan hadden we ook nog eens superveel geluk met het weer. 

Landal Landgoed ’t Loo, waar is het?

Toen ik hoorde van Landgoed ‘t Loo dacht ik, aha, dat moet in de buurt van Paleis ‘t Loo zijn! Maar dat ligt nog ruim een half uur uit elkaar! ‘t Loo is namelijk een klein dorp aan de rand van de Veluwe en vlakbij Oldebroek. Hier is dus het park Landal Landgoed ’t Loo. Er is van alles te doen in de omgeving, natuurlijk kun je de bossen van de Veluwe bezoeken. Maar ook het dorpje Hattem dat in de buurt ligt is leuk om te bezoeken. Voor iedereen is er wat te doen, maar eigenlijk hoef je het park niet af.

Bekijk het park hier

Zwembad

We waren uitgenodigd om het nieuwe zwembad te bekijken, dus daar begin ik mee :). De zwembadruimte is nu twee keer zo groot, er is een spraypark voor kinderen tot 8 jaar en een extra peuterbad toegevoegd en voor de verwarming van het zwembad wordt zelfgeproduceerde duurzame energie gebruikt. Ook zijn de Brasserie, Pizza Limone, Bowling en de Parkshop vernieuwd. En het vakantiepark kreeg een knutselatelier waar we ook dankbaar gebruik van maakten.

Maar het zwembad, echt heerlijk om een aantal uurtjes te vertoeven. Een tip van Flip, neem een boek mee, want bij de waterspeelplaats kun je heerlijk liggen op een strandbedje terwijl je kinderen spelen. Hier gebeurt ze niet zoveel, ook niet als ze nog geen zwemdiploma hebben. Onze vierjarige dochter speelde hier heerlijk alleen en roetsjte tig keer van de gele glijbaan. Het water is niet diep, dus kon ze dit prima alleen. Ze wilde overigens wel even de eerste keer samen om te checken hoe hard de glijbaan ging, zo is ze ook wel weer ;).

In het grote bad kun je ook leuk spelen, onze kinderen vinden het ook altijd leuk om zelf te spelen. Onze oudste snorkelt dan rond met zijn duikbril en de jongste drijft op haar bandjes. Met mijn 1.55 meter was de buitenkant van 1.40 m al behoorlijk diep, ik kon net staan op mijn tenen. Maar verderop loopt het af en kon ik prima staan.

Ook is er nog een leuk pierebadje met heerlijk warm water. Sowieso is het water lekker, zeker niet te koud, dus het wordt goed opgewarmd. Maar natuurlijk waren onze kinderen het meeste bij de waterspeeltuin te vinden.

De accomodatie

We mochten in een zes persoons kinderbungalow verblijven. Het lag aan het einde van een leuk straatje, vlakbij het centrum van het park met het meer, het zwembad, parkshop etc. Aan de overkant van ons huisje lag een kleine speeltuin waar onze kinderen dus makkelijk zelf heen konden om te spelen. We waren vanwege het mooie weer wel vaker bij het meer te vinden ;).

Het was een ruime accommodatie met een fijne bank en goede stoelen, een eettafel, maar die staat niet op de foto. Een keuken met meer dan genoeg borden en bestek en alles was lekker licht vanwege de grote ramen in het huisje, daar houd ik van! Het warmde overdag dan ook lekker op in de zon. Bekijk de accommodatie hier

Eten en drinken

Landal Landgoed 't Loo

Kijk dat plaatje dan! Ja, mijn man, haha, maar ik bedoelde eigenlijk dit ontbijt bij het terras aan het water! Dit kregen we dus, maar kun jij ook bestellen als je op het park wilt ontbijten. De kinderen spelen in de speelhoek of beneden in de binnenspeeltuin en wij hadden alle rust voor het heerlijke ontbijt.

Maar dit was ook erg speciaal! Bollo kwam een ontbijtje brengen aan de deur! Ook dat kun je van tevoren reserveren, hij ging mooi ons rijtje met kinderbungalows af ;).

In de brasserie kun je natuurlijk ook dineren. We ontdekten dat in veel brasseries van de Landal parken niet alleen het interieur hetzelfde is, maar ook de kaart! Wij kozen er deze keer dus voor om bij Pizza Limone te dineren op zaterdag. Hier konden de kinderen hun eigen pizza maken terwijl wij rustig genoten van een pasta. Het ijsje toe namen we beneden bij de brasserie waar, jawel, de kinderen weer heerlijk speelden. Zij hadden hun ijsje al mogen versieren in de pizzeria.

Faciliteiten

Er is echt veel te doen op Landgoed ‘t Loo, kinderen zullen zich er geen tel vervelen, maar ook voor volwassenen is er genoeg te doen. Zo zag ik de bowlingbanen eigenlijk constant bezet, ook in de ochtend.

Het meer

We hadden zo enorm veel geluk met het weer, we konden bijna de hele dag in het zonnetje buiten zijn! Het was er dan ook lekker druk, maar we konden nog makkelijk een tafeltje vinden om aan te zitten, of we zaten bij onze kinderen in het zand. Onze jongste van vier wilde ik, zo zonder zwemdiploma, wel in de gaten kunnen houden. Zij rent nog wel eens zo maar het water in… De kinderen speelden heerlijk zelf op de airtrampoline of alle klimonderdelen. De speeltuin is echt groot!

Onze oudste ging op kikkerjacht die hij vond in het meer, hij durfde ze niet te vangen en het water was toch wel koud. Ik zag wel mensen gebruik maken van de waterfietsen. Ik las ergens dat er in de zomer ook SUP clinics worden gegeven. Nu weet ik dat ik een keer terug moet om mijn eigen SUP board in het meer uit te proberen!

Er werd ook van alles georganiseerd buiten, zoals de minidisco, onze dochter is groot fan, lekker dansen met Bollo! Maar ook voor onze zoon was er genoeg te doen, zoals popcorn poffen en marshmallows roosteren boven het vuur.

Het atelier

Het atelier zit aan de buitenruimte vast, je loopt er zo naar binnen. Het is echt wel groot met allerlei tafels waar je aan kunt knutselen. Een aantal dingen kun je kopen en dan ter plekke maken, maar er is ook een tafel met kosteloos materiaal. Je kunt er zelf gratis verf en foamklei krijgen om van alles zelf mee te maken. Deze tafels waren dan ook goed bezet.

Indoorspeelplaats

De indoorspeelplaats zit aan het atelier vast. Alles is van hout en ziet er heel leuk uit! In het midden van de ruimte hangt een activity board, maar die stond dit weekend niet aan. De kinderen hebben het niet gemist, ze vonden klimmen en klauteren al leuk genoeg.

En verder

Er is ook een minigolfbaan, tenniscourt, Kids & Running Track, veel verschillende speeltuinen door het park heen, een kinderboerderij, dierenweide, natuurlijk een Bollo huis, een amusementenhal en er worden allerlei activiteiten door het animatieteam georganiseerd. Zo hebben onze kinderen nog chocoladelolly’s gemaakt. En echt, alle medewerkers zijn zo enorm vriendelijk, heel fijn!

Landgoed 't Loo

Bekijk het park hier

Je ziet het, wij hebben er ons weer fantastisch vermaakt. Maar ook in de omgeving kun je nog van alles doen.

In de omgeving

Bakkersmuseum

Bakkersmuseum Hattem

Zo besloot ik om met onze jongste naar het Bakkersmuseum in Hattem te gaan. En deze opstelling met een voorstelling kan ik me nog heel goed herinneren van toen ik zelf kind was! Onze dochter van vier begreep de voorstelling net een beetje en de speurtocht kon ze ook net aan. Het is wel echt voor kinderen in de basisschoolleeftijd dus. Ik moest enorm lachen om de grappen van de bakker. Natuurlijk mocht onze jongste ook iets bakken. Bekijk het museum hier. Sowieso is Hattem een leuk plaatsje, ik had er ook graag de tentoonstelling van Anton Pieck gezien, maar wilde me weer bij de rest van ons gezin voegen. Zwolle is ook dichtbij. Maar ook Bezoekerscentrum Nunspeet op de Veluwe en allerlei restaurantjes, soms ook met speeltuin in de buurt. Genoeg te doen dus!

Er staan affiliatie links in dit blog.