Landal Orveltermarke review

Landal Orveltermarke review

Afgelopen midweek waren we uitgenodigd bij Landal Orveltermarke in Witteveen, Drenthe. Wat een heerlijk park voor kinderen om de natuur te ontdekken en lekker te ravotten en spelen in de buitenlucht.

Landal Orveltermarke review

De huisjes

Er zijn 25 verschillende soorten accomodaties bij Landal Orveltermarke, van 4 persoons tot en met maar liefst 24 persoons! Wij verbleven in een 8 persoons bungalow met het label comfort. En het zag er ook prachtig uit! Een prachtig houten eettafel met modieuze stoelen, een goede lange bank en een prachtig uitzicht bij het zitje buiten.

Bij de boeking stond dat we een 6 persoons kinderbungalow zouden krijgen met een leuke badkamer, veel speelgoed én een trampoline in de tuin, ook heel gaaf natuurlijk!

6 persoons bungalow

Bekijk het huisje hier

Maar na wat overleg vonden we de luxe 8 persoons bungalow zo aangenaam en op zo’n fijne plek staan dat we  ervoor kozen om daar te blijven. Ook werd ons toegezegd dat er speelgoed gebracht zou worden. Onze kinderen speelden dan ook heerlijk met het dambord en de swings.

Als je de bungalow inloopt valt meteen de poster bij de kapstok op. Je weet: hier is het mooi ingericht. Dat blijkt ook wel als je de woonkamer inloopt. Wat een prachtige tafel! En interessant fotobehang, je bedenkt er tijdens het eten allerlei verhalen bij. Ik miste wel een beetje een bad, die vind je niet in dit huisje. De kinderen vinden badderen altijd heerlijk en dat was ideaal geweest na het spelen bij het avontureneiland. Maar wat een plaatje deze bungalow en wat een uitzicht! Je keek zo de weilanden in en ‘s avonds gingen bijna in onze tuin de sproeiers aan.

Tegenover ons huisje was het Vernuverpad. Een leuk klein speeltuintje met schommel en glijbaan, perfect voor onze peuter! Onze kleuter kon zijn hart ophalen bij het water ernaast met brug voor natte voeten en kleine beestjes zoeken.

Boven waren ook twee slaapkamers met een eigen badkamer en uitzicht op de weilanden. Deze hebben we niet gebruikt. De kinderen wilden allebei beneden slapen.

Bekijk het huisje hier

Het park

Corona proof

Er waren veel dingen aangepast om rekening te houden met de Coronaregels. Zo mocht er één persoon van het gezin bij de receptie naar binnen en kon je snacks etc. bestellen. Het zwembad was helaas dicht, maar dit kwam ook de verbouwing van restaurant, receptie en dus zwembad.

Dit vonden we wel jammer, want onze peuter mocht met zwemluier niet in het natuurbad zwemmen. Op andere parken kun je nu een tijdslot regelen zodat je met weinig mensen tegelijk zwemt, vind ik eigenlijk wel lekker rustig. Ook hier mogen peuters met zwemluier alleen in het peuterbad badderen.

Bij binnenkomst stonden er al twee knutselpakketten klaar: vingerverf voor onze peuter en een spaarpotje verven voor onze kleuter. Bij de receptie kon je meer pakketten kopen, zoals met playmais, chocoladelolly’s maken en nog veel meer. In de app zag ik dat Bollo langs zou komen, maar die hebben we helaas niet gezien. Op andere parken geeft hij een high five met een groot bord of zit hij in een auto en rijdt hij langs. Dat is wel heel goed bedacht, want Bollo is erg geliefd!

Landal Orveltermarke

We kregen een ochtend een heel uitgebreid ontbijt, echt goed verzorgd! Dit kun je ook bestellen bij de parkwinkel vooraan naast de receptie. Hier kon je ook broodjes halen. Een tip: om nu de broodjes in Coronatijd voor te verpakken, want ik zag helaas mensen met hun handen in de bakken graaien.

Natuur

Er is veel werk gemaakt van de natuur in Landal Orveltermarke. Ze laten aan de randen van het park de natuur met rust of helpen met veel wilde bloemen, vogelhuisjes en speciale wadi’s voor wateropvang. Onze wilde bloemen bloeien ook weelderig thuis sinds het bezoek aan Landal Rabbit Hill en de uitleg van Natuurmonumenten, dus ik ben heel blij dit te zien.

Spelen

Het avontureneiland

Het avontureneiland is wel echt het paradepaardje van Landal Orveltermarke. Wat een gave natuurspeeltuin is dat! Zeker als je zoals wij zo mooi weer hebt dat de kinderen ook in het water kunnen spelen. Uren speelplezier gegarandeerd. Zeker als je een lekker ijsje gaat halen bij de kiosk in het natuurbad. We kregen daar een gratis ijsje van de partner Boerenijs, Nederlandse koemelk met zo weinig mogelijk suiker.

Onze kinderen hebben zich vooral volop vermaakt met de kabelbaan en het water waar ze met hun emmertje en schepje al volop speelplezier hadden. Om het avontureneiland echt te beleven, moet je vooral het filmpje kijken dat ik maakte.

Je kan er spelen met water en zand, verstoppertje spelen in de bosjes, kampvuur maken, glijden van de glijbaan, slingeren met de kabelbaan en schommelen in de grote schommel. Ook kun je er waterfietsen en kano’s huren voor het water om het avontureneiland heen.

Vernuverpad

Bij de kiosk van het natuurbad kun je de IVN ontdekboxen lenen, bekijk ze hier. De boxen zijn speciaal voor Landal Greenparks ontworpen en sluiten dus aan bij de natuur die je daar vindt. “Vernuveren” is Drents voor vermaken. Je kunt lopen onder een wilgentunnel of over een vlonderpad, balanceren op boomstammen en onderweg kikkers, salamanders, kikkervisjes, vlinders en kevers ontdekken.

Wij hadden een vernuverpad precies tegenover ons huisje, zo leuk om daar een box voor te lenen dus! We hadden de waterbox geleend uiteraard waarbij we op zoek moesten naar waterbeestjes. En wat waren er veel beestjes te vinden met het schepnet! Ik kende ze ook helemaal niet. Onze kleuter is gelukkig ook dol op de natuur, dus vond deze box helemaal geweldig. Toen ik hem kwam terugbrengen, was een ander kind er al op aan het azen, dus het is geliefd!

Natuurbad

Natuurbad

Het natuurbad is ook wel echt bijzonder op Landal Orveltermarke. Het wordt natuurgezuiverd, regelmatig gecontroleerd en is zelfs beoordeeld met de hoogste kwalificatie. We vonden het wel wat koud, zo aan het begin van het zomerseizoen. Dat vinden kinderen vaak niet erg, maar er is geen glijbaan bij. Onze (jonge) kinderen speelden dus liever bij het water van het avontureneiland. Het is natuurlijk wel heel geschikt om af te koelen.

Er was geen mogelijkheid om een tijd te boeken. Je moest een bandje halen bij de kiosk en ter plekke konden er 25 mensen tegelijk in.

Speeltuin en Bollo huis

Vooraan in het park heb je nog een speeltuin en natuurlijk het Bollo huis. Ook is er een grote airtrampoline naast de parkshop. Handig om je kinderen te laten spelen, zodat je alleen boodschappen kunt doen.

Landal Adventure Game

Gloednieuw is de Landal Adventure Game: een nieuwe app waarmee kinderen op het Landal park een digitale boomhut kunnen bouwen. Met behulp van een kaart in de app speuren kinderen naar zogeheten mystery boxes die verstopt zijn in de natuur op de Landal parken. Deze digitale kistjes bevatten grondstoffen, zoals hout en steen, waarmee zij in de game een eigen boomhut kunnen bouwen.

Lees hier meer over de app

Wassen

Landal Orveltermarke

We bleken het huisje voor een week te mogen betrekken, maar dat wisten we niet. Ervoor boekten we dus een weekend Landal Coldenhove. We reden nu dus maar in één keer door waardoor het wel nodig was om even te wassen. Gelukkig kon dat ook met een aftekenlijst. De wasmachine werd ter plekke ook gemaakt, dus kun je voortaan ook vast twee wasjes tegelijk aanzetten.

De omgeving

Landal Orveltermarke ligt in midden Drenthe met veel natuur en leuke uitjes voor kinderen in de buurt. We kregen er een folder bij met stoere buitenspelplekken van midden Drenthe. Er is echt genoeg te doen, van buitenspeeltuinen tot Zoo Bizar en The nature game, een tabletgame om de natuur te ontdekken. Helaas vanaf 8 jaar, dus dat sloegen we nog even over.

Huurfietsen

Op het park kun je huurfietsen huren, met voor- en achterzitje, cargobikes of fietsen voor kinderen. We mochten ze een dag huren en fietsten direct te Drentse natuur in langs een kudde schapen met een herder.

De kinderen hielden het fietsen niet zolang vol. Onderweg zagen we wel mooie fietsgelegenheden, maar ook veel wandelpaden dwars door de mooie natuur.

Orvelte

Orvelte

Onze kinderen wilden natuurlijk vooral spelen ;). Dus ze konden hun hart ophalen in de speeltuin van Orvelte. Echt een leuk museumdorpje om doorheen te wandelen met allerlei oude boerderijen en leuke winkeltjes. Wij streken neer bij een bakkerijtje waar we zowaar weer op het terras konden zitten met een stuk appeltaart, heerlijk! Niet alles was open helaas, vanwege de Corono maatregelen.

Uit eten

In de buurt van het park vind je allerlei leuke eetgelegenheden voor alle leeftijden. Wij vonden het terras van pannenkoekenrestaurant De Strohoed in Elp, kwartiertje rijden vanaf Landal Orveltermarke. Wat een fantastische plek naast een fietsroute, een weiland met paarden en een toffe speeltuin voor de deur. Met Google kom je een heel eind als je iets zoekt naar je zin ;).

Plopsaland Coevorden

Op donderdag werd er minder weer voorspeld. We besloten naar Plopsaland Coevorden te gaan waar we nog makkelijk kaartjes voor konden reserveren. Het ligt op ongeveer een half uur rijden van Landal Orveltermarke vandaan. Het was er echt rustig met zo’n 100 reserveringen. We konden alle attracties makkelijk een aantal keer doen, heerlijk!

Er is natuurlijk nog veel meer in de omgeving te doen, zoals natuurlijke zwemwaters, zwembaden en een klimbos. Ik wil er zeker nog eens terug!

Bekijk het park hier

Er staan affiliate links in dit blog.

 

Review Landal Greenparks Landal Orveltermarke in Witteveen (Drenthe)