Landal Ouddorp Duin

Landal Ouddorp Duin

Dat we fan van de Landal parken zijn, weet je nu waarschijnlijk wel. Voor de zomervakantie zochten we dan ook een mooi park aan het Nederlandse strand. We vonden dat bij Landal Ouddorp Duin, oftewel Vakantiepark Strand Resort Ouddorp Duin wat we zelf boekten.

Landal Ouddorp Duin

Landal Ouddorp Duin heet officieel Vakantiepark Strand Resort Ouddorp Duin, maar dat is zo’n mond vol ;). Het is beter bekend onder Landal Ouddorp, bekijk het park hier.  Ouddorp Duin is een jong park, in 2016 werd het opgeleverd en dat zie je aan alles. Prachtige huisjes in verschillende kleuren, heel netjes, mooi opgezet met overal duinen, leuke speeltuin en een mooi restaurant met groot terras.

Ik zal eerlijk zijn, het was niet goedkoop. Maar welk huisje aan de kust is dat wel in het zomerseizoen? We hadden het er dan ook wel voor over, want je krijgt er veel luxe voor terug!

Het huisje

Wij kozen voor een 4-persoons villa, Oostduin 4C, bekijk het hier. Het viel me enorm mee, want het was al echt heel ruim! Grote keuken waar je makkelijk allemaal rond kon lopen en een fijn zitgedeelte waar we ook allevier konden zitten. Er waren twee slaapkamers boven, dus de kinderen sliepen samen. Dat ging gelukkig heel goed! Er was wel ruimte om de bedden eventueel uit elkaar te plaatsen, maar dat was niet nodig. Twee losse wc’s, dus niet in de badkamer, handig! Er was zelfs een bad waar de kinderen het zand van het strand konden afspoelen.

Het was helaas wisselvallig weer, maar bij een zonnetje zaten we het liefste buiten op de strandstoelen of aan tafel te eten. Dat is voor mij toch wel echt vakantie, buiten kunnen ontbijten. Het huisje was prachtig gelezen aan het water. Oppassen met onze peuter natuurlijk, maar we konden haar wel leren alleen in het zand te spelen gelukkig, het zag er zo mooi uit! Regelmatig kwamen de eenden langs om even te buurten. We mistten beneden wat opbergruimte, er waren niet zoveel kasten. En een speeltuintje in de buurt waar de kinderen konden spelen, zodat we ook bij het huisje rustig een boek konden lezen.

We werden ook leuk ontvangen met een speciaal pakketje van het park, smullen! En zo heerlijk, de bedden waren al voor ons opgemaakt.

Het park van Landal Ouddorp Duin

Restaurant Bij Marc

Landal Ouddorp Duin

Wat waren we blij met het terras van ‘Bij Marc’! Met mooi weer zaten we al snel hier op de mooie banken aan de rand van de speeltuin een boekje te lezen. Geen weg of water in de buurt, dus durfden we onze peuter alleen met haar grote broer bij de glijbaan te laten spelen. Zo af en toe kwam onze oudste naar ons toe dat de jongste weggelopen was naar het speeltuintje beneden, vlakbij deze glijbaan. Zij is een stuk meer ondernemend dan haar broer, dus zochten we haar dan weer op. Heerlijk dat we haar wel die vrijheid konden geven, want voor ons wordt het zo ook een stuk makkelijker. Koffietje en een boek erbij, vakantie! We zijn dan ook echt wel uitgerust deze vakantie aan zee. We hebben hier alleen een snelle lunch gegeten, niet gegeten, dus daar kan ik niets over zeggen. Maar ze schijnen lekkere pizza’s te hebben die aan de lopende band ook werden afgehaald. We vonden het alleen jammer dat het pas om 11 uur open ging, met jonge kinderen ben je dan allang wakker haha.

De zee

Zee Ouddorp

Hiervoor kwamen we ook vooral naar Ouddorp Duin, het ligt vlak aan zee, je kunt het makkelijk lopen! We huurden een bolderkar voor de hele week en een fiets voor onze oudste, zo hoefden onze kinderen niet zelf te lopen én konden we de strandspullen kwijt, ideaal! Helaas was het regelmatig te regenachtig of waaide het te hard voor het strand. Maar ja, dat heb je met Nederland. We gokten op weer 40 graden en dan zit je daar perfect natuurlijk, maar dat werd het deze zomer niet… Prachtig breed strand waar onze zoon ook een keer vissen mocht vangen bij een excursie. Het was net vloed geweest, je liep op het slib, ook erg leuk om een keer te zien!

Verder op het park

Er is genoeg te beleven op het park, er wordt ook veel gedaan! In samenwerking met de recreatheek wordt er van alles op het park georganiseerd waar je ook van buitenaf aan mee kunt doen. Boogschieten, speurtochten, buitenbioscoop op groot scherm, circus, maar dus ook korren/visjes vangen en skimboarden, pannenkoek versieren, schminken en voorlezen met Bollo. Onze kinderen hebben zich niet verveeld.

Bij natter weer zaten we in de binnenspeeltuin of het zwembad waarvoor je kon reserveren. Ik heb zelfs aquagym gedaan in het zwembad, erg leuk!

In de omgeving

Ouddorp Duin ligt nog net in Zuid-Holland, maar je bent snel in Zeeland met bijvoorbeeld Neeltje Jans, bekijk het hier. Omdat er zoveel op het park te doen was, zochten wij de kleinschaligere dingen op in de buurt.

Ouddorp

Ouddorp is een leuk, gemoedelijk plaatsje met wat kleine terrassen en een fantastische ijssalon. Je hebt er een leuk wandelpad langs allerlei bunkers uit WOII waar onze oudste met zijn vader langs was. Ondertussen gingen onze jongste en ik naar de gratis geitenboerderij De Mekkerstee. Daar genoten we enorm van, dus namen we een ijsje en kochten we een cadeautje en een kaasje bij de shop. Leuke speeltuin (beetje teveel regen helaas) en veel dieren te bekijken. Onze dochter was niet weg te slaan bij het melken waar we toevallig net op tijd voor waren. De geiten verdringen elkaar bij de ingang en alles gaat automatisch. Er loopt alleen iemand langs om de spenen aan de uiers vast te maken. Heel interessant om te zien natuurlijk!

Steden

Er zijn veel steden dichtbij Ouddorp Duin, zoals Renesse, Hellevoetsluis de andere kant op, maar ook Middelburg, Vlissingen en Goes zijn in een dag te bezoeken. Wij besloten om een dagje naar Zierikzee te gaan, wat een leuk oud stadje is dat! Met een prachtige haven en een leuke kern. We kwamen terecht op een huifkar en reden midden door de stad. Veel bekijks en de kinderen vonden het natuurlijk helemaal fantastisch.

Wij hebben een heerlijke vakantieweek gehad en keren graag nog eens terug op het park.

Bekijk het hier

Er staan affiliate links in dit blog.