Landal Sonnenberg review

Landal Sonnenberg review

In de meivakantie werden we uitgenodigd bij Landal Sonnenberg. Het vakantiepark ligt op een heuvel in een prachtige omgeving bij de Moezel. Ook het park is van alles te doen voor de kinderen, zoals het hertenkamp. We hebben een heerlijke midweek gehad.

Landal Sonnenberg, het park

Landal Sonnenberg ligt op ongeveer 4 uur rijden vanaf Utrecht, vanaf Maastricht ongeveer 2,5 uur. Wij reden er vanaf Europa-Park naartoe in ongeveer 3,5 uur. Voor ons lag het dus mooi op de route vanaf het pretpark naar huis, een mooie tussenstop van een midweek! Bekijk Landal Sonnenberg hier (affiliate link). Je rijdt vanaf Leiwen naar boven de heuvel op (net als bij Landal Warsberg), langs het Panoramabad dat verbouwd werd toen wij er waren om in het zomerseizoen waarschijnlijk weer opgeknapt open te gaan. In Leiwen is een (dure) kleine supermarkt, op ongeveer 20 minuten rijden is een Lidl, waar wij voor de midweek boodschappen hebben gedaan. 

De accomodatie

We verbleven in een 6-persoons bungalow Comfort 6C. De bedden waren al opgemaakt voor ons, een heerlijke start van de vakantie die je bij kunt boeken. De bungalow is een 2-onder-1-kap. In het begin van de week was er nog niemand naast ons, maar voor hemelvaart kwamen veel Duitsers op woensdag. We hoorden wel wat van de buren, maar het was niet storend. Er waren drie slaapkamers in het huisje, een badkamer met bad en aparte douche, een keuken en een ruime woonkamer. Ook konden we een dag nog heerlijk in de tuin zitten om een boekje te lezen. Er zijn verschillende bungalows te boeken, van 2 tot en met 10 personen. 

Bekijk de 6-persoons bungalow hier (affiliate link). 

Camping

Landal Sonnenberg

Je kunt op het park ook de camping boeken, we zagen er veel Nederlanders met hun caravan staan. Hier kun je ook een stacaravan boeken. 

Op het park

Hertenkamp

Het pareltje van het park is toch wel het hertenkamp, dat heb je niet bij andere Landal parken. Vanaf ons huisje een mooie wandeling voor onze dochter van zes, in ongeveer 10 minuten (met een beetje stijgen en dalen) liepen we naar het einde van het vakantiepark. We zagen ook wat mensen erheen rijden met de auto, maar lopen was net zo fijn. Bij de parkshop en bij fun en entertainment in de binnenspeeltuin konden we een bakje voer kopen voor maar €0,50. Dat vond onze dame natuurlijk geweldig, zeker als de herten aan haar hand likten. Vanaf het hertenkamp heb je ook fantastisch uitzicht over Leiwen, zeker op heldere dagen. Bij het hertenkamp is een klein speeltuintje en een stukje bos waar de kinderen van alles kunnen leren over bijen. 

Zwembad

Kinderen blijven het zwembad natuurlijk geweldig vinden. Onze dochter heeft al een tijdje haar C-diploma, dus durven wij het nu ook aan om aan de kant te zitten en haar in het water te laten spelen. In Duitsland is er nog vaak wel toezicht op de zwembaden van vakantieparken, zo ook hier. Het is een overzichtelijk zwembad aan één stuk met een peuterbadje los erachter. 

Speeltuinen

Er zijn echt veel speeltuinen op het park, ook tussen de huisjes met zelfs meerdere airtrampolines. Vooraan in het park was de speeltuin natuurlijk het drukst bezocht. Hier konden we als ouders met mooi weer ook heerlijk zitten op verschillende bankjes die erbij staan. We zaten hier ook regelmatig terwijl onze kinderen in de binnenspeeltuin vlakbij speelden, heerlijk rustig ;). Op de foto’s hierboven zie je drie verschillende speeltuinen, dus echt meer dan genoeg speelgelegenheid. Vanaf het huisje kon onze dochter ook wel even alleen naar een speeltuintje toe dat dichtbij was. Onze zoon van tien mag inmiddels overal zelf spelen. Bekijk Landal Sonnenberg hier (affiliate link).

Binnenspeeltuin

De binnenspeeltuin blijft ook erg in trek, ook nog bij de oudste die allerlei Nederlandse kinderen had om tikkertje mee te doen. Op bepaalde tijden konden de kinderen tegen betaling ook op de klimmuur, hier zijn we niet aan toegekomen, er was zoveel leuks te doen! Er is een animatieteam op het park waar onze kinderen marshmallows mee hebben geroosterd. Ze organiseerden nog veel meer, zoals balsporten, maar dat is wat minder aan onze kinderen besteed. Onze dochter vond de binnenspeeltuin al leuk genoeg en wilde dus ook niet knutselen in de ruimte erachter. Ik zag wel veel kinderen die daar geschminkt wilden worden. Je kon spullen kopen om te knutselen, maar er lag ook genoeg gratis materiaal. De minidisco bleef bij onze dochter favoriet, vooral als Bollo meedanste natuurlijk. 

Andere activiteiten

De dag na de eerste nacht ging onze oudste mee boodschappen doen en ondernam ik een speurtocht met de jongste. Het was best een eind lopen in totaal, ik denk zo’n 3,5 km. Maar dit deed onze dochter makkelijk, omdat ze de speurtocht leuk vond. Ik vond het hier en daar nog best pittig, omdat de foto’s wat verouderd waren. dus ik zocht de weg en zij beantwoordde de vragen. Daardoor zagen we wel het hele park, inclusief het klimpark dat je vooraan het park vindt en ook op bepaalde tijden open is. En de verschillende speeltuinen tussen de huisjes. Uiteraard liep de speurtocht ook langs het hertenkamp, leuke wandeling zo voor ons tweeën. Naast de brasserie waar je wat kunt eten of wat kunt drinken op het terras, ligt de Adventure golfbaan met twaalf holes. Deze hebben wij niet gedaan, maar we zagen veel gezinnen heerlijk in het zonnetje spelen. 

Wandelen

Landal Sonnenberg

Later in de week ontdekten we ineens dat je achter de camping zo het bos inwandelt! Voor mij wel een pluspunt, omdat je als ouders ook even kunt ontspannen door een wandeling in je eentje te doen. Onze oudste kan inmiddels wel even alleen zijn met onze jongste als ze slaapt, mits we in de buurt blijven. Dus liepen wij ‘s avonds af en toe een rondje met z’n tweeën, fijn! Je kunt vanaf het hertenpark ook naar beneden wandelen richting Leiwen, overal staan bordjes die we ook in het Zwarte Woud tegenkwamen met de routes erop. 

In de omgeving

Landal Sonnenberg Trier

Het park is dus al heerlijk om te verblijven, maar ook in de omgeving zul je je niet snel vervelen. Ik ging een half dagje op pad met onze dochter om Trier te bezoeken terwijl de mannen bij het huisje bleven om te chillen :). We hadden ook al veel activiteiten gedaan deze meivakantie, zoals het Zwarte Woud en Lörrach bezoeken. Maar ik had Trier niet willen missen, wat een prachtige stad. En ook wel heel gezellig met ons meiske van 6 jaar. Zij wilde dan ook per se de Porta Nigra uit de Romeinse tijd van binnen bekijken, lees hier meer informatie over de beroemde poort. Ik koos ook voor het treintje dat vertrok vanaf deze bekende plek in de stad om alle highlights te zien. Ik had ook graag de thermen bezocht, maar die waren net te ver lopen, vanuit het treintje zagen we wel de buitenkant. 

De Moezelstreek is natuurlijk bekend om de wijn, die was volop te vinden, ook in de Parkshop. Er zijn verschillende boottochten te boeken op de Moezel, er zijn wildparken in de buurt, wandelroutes vanaf het vakantiepark met een uitkijktoren, rodelbanen, klimbos, dinosauruspark, echt van alles, zeker rondom Trier. Echt een mooie omgeving waar je van alles kunt ondernemen of kunt uitrusten in de natuur. 

Bekijk Landal Sonnenberg hier (affiliate link).