Leerkracht en moeder in de vakantie

Leerkracht en moeder in de vakantie

We houden van ons eigen kroost, van de kinderen in de klas en natuurlijk van vakantie. Maar er zijn een paar puntjes waar we ons niet zo in herkennen… Leerkracht en moeder in de vakantie (vader kan natuurlijk ook). 

Leerkracht en moeder in de vakantie

(of vader)

Lees ook: 14 KEER WAT LEERKRACHTEN IN DE VAKANTIE DOEN

1. Slapen, slapen, slapen. Eeeeh, had ik al slapen gezegd?

Ja tuuurlijk joh! Als je niet om 7.00 uur  6.00 uur een paar stuiterballen aan je bed heb staan. ‘Wakker worden, wakker worden, wakker worden.’ Misschien heb je, zoals ik, nog een dreumes of peuter die tussendoor nog een slaapje doet. Anders ben je, tja, de *.

2. Wijn please!

Ja, als die koters eindelijk eens naar bed zijn misschien? Of heb je er tijdens de kerstdagen toch een paar teveel weggetikt? Fijn he, ‘s morgens om 7.00 uur  6.00 uur wakker worden met je brakke hoofd. Ik hoop op een middagdutje voor je. En ach, anders trek je die fles gewoon weer uit de kast. 

via GIPHY

Lees ook: WAT LEERKRACHTEN IN DE KERSTVAKANTIE DOEN

3. Vergeten dat anderen moeten werken

Nee hoor, dat vergeten we heus niet als de wekker van manlief (of vrouwlief) om 5.00 uur gaat. Kun jij nog even een uurtje blijven liggen ;). En je vergeet het ook niet als je lieverds thuis de boel afbreken. Ik zeg twee dingen: buitenspeeltuin of krijspaleis.

via GIPHY

4. Boeken lezen

Zijn je kinderen boeklovers? Hoera voor jou! Hier thuis moet ik elke vijf minuten met de Duplo, treinbaan, puzzels spelen of word ik bediend met zelfgemaakte brouwsels van zijn keukentje. Als ik er twee uit krijg deze vakantie ben ik al blij.

via GIPHY

5. Non stop tv kijken

Ja dat lukt aardig, al kijk je dan wel Ninja Turtles, Masha en de beer of alle seizoenen van Buurman en Buurman (en dat zijn er veel).

via GIPHY

Lees ook: 10 DINGEN DIE IK MIS IN DE VAKANTIE

6. Corrigeren

Dat lukt ook wel aardig. Onze kinderen helpen gewoon mee. Mwoehahaha!

via GIPHY

7. In alle rust plassen

‘Mam, mag ik erin?’ ‘Mam, waar zijn mijn lievelingssokken?’ ‘Mama, kom je met me spelen?’ ‘Mag ik bij je op het potje?’ Need I say more?

via GIPHY

8. Buiten de deur lunchen

Ik moet zeggen dat deze ook nog wel lukt. In het bovengenoemde krijtpaleis of bij de grote gele M dan…

via GIPHY

Lees ook: YES ZES WEKEN VAKANTIE! OF TOCH NIET?

9. Stilte

Als we een koptelefoon op doen misschien?

via GIPHY

Wat wel lukt is veel tijd hebben voor ons gezin en samen leuke dingen doen. Hoera voor dat!
We genieten van elkaar :).

Uitgelichte foto: Shutterstock