Leerkracht tag Amanda

Leerkracht tag Amanda

O o, ik keek eens in mijn concepten en vond deze leerkracht tag die Amanda speciaal naar me stuurde. Ik ontmoette haar op de NOT, dus nu schaam ik me wel een beetje dat hij nog niet online kwam, sorry! Bij deze dus de leerkracht tag Amanda. Wil je er ook een invullen? Leuk! Zet ‘m op je website, of stuur ‘m maar me, zet ik ‘m erop! 

LEERKRACHT TAG (ONDERWIJSASSISTENT)

1. In welke groep geef je les?

Ik werk als onderwijsassistent op een basisschool. In vrijwel alle klassen heb ik leerlingen die ik extra begeleid. Maar ik heb 3 x in de week groep 1, (maandag, woensdag en donderdagochtend 3 kwarier) dus dat zie ik wel als mijn ‘eigen klasje’.

  1. Welk vak geef je het liefste?

Muziek, ik ben zelf muzikaal en vind het dan ook super leuk om muziekles te geven in de klas. Ik speel zelf viool en een beetje gitaar de kinderen vinden het dan ook prachtig als ik een muziekinstrument meeneem naar school.

  1. Welke leerkracht herinner je je nog?

Ik kan mijn alle juffen nog wel goed herinneren. Maar vooral Juf Monique. Die had ik groep 5 en 6. In groep 6 kwam ik erachter dat ik graag in het onderwijs wilde werken en dat kwam door haar.

4. Welke online leerkracht volg jij graag?

Ik volg echt super veel onderwijsmensen op insta. Ik vind het leuk om geïnspireerd te worden door al die mensen. Eigenlijk vind ik het gewoon heel leuk om iedereen te volgen.

  1. Wat vind je het leukste aan je werk?

Dat ik zelf ook ontwikkelingsmateriaal kan maken. Nu ik vaker met kleuters werk vind ik het leuk om zelf dingen te maken. Ik zie dan wat leuks op Instagram of Facebook of Pinterest en dan wil ik dan ook maken. En als je dan ziet hoe leuk de kinderen ermee spelen daar word ik erg blij van. Maar ook de succesmomenten van de leerlingen in de hogere groepen, als ze iets doorkrijgen omdat ik ze geholpen heb is mooi om te zien.

6. Wat vind je het minst leuk aan je werk?

Natte broeken verschonen bij leerlingen die een ongelukje hebben gehad ;). En de gesprekken met collega’s als iets niet lekker loopt, ik vind dat best lastig maar het gaat steeds beter.

7. Wat is je lievelingsvoorleesboek?

Dat heb ik niet echt, vooral mooie prentenboeken vind ik mooi om voor te lezen. Maar ook in de bovenbouw de boeken van Mathilda, Polleke, Carry Slee boeken zijn leuk om voor te lezen.

Ik ben blij dat ik op mijn werk veel kansen krijg en dat ik door mag ontwikkelen. Onderwijsassistent is een mooi beroep, want wij zijn de extra handen die de leerkrachten nodig hebben. Het extraatje geven aan de leerlingen die het nodig hebben. Gelukkig komt het beroep nu meer tot zijn recht want wij zijn meer dan alleen maar het hulpje van de leerkracht.

Groetjes, Amanda Wintershoven

Instagram: jufamanda_

Facebook: jufamandaonderwijsassistent

Vind je het leuk om de leerkracht tag over te nemen op je eigen site? Leuk! Ik vind het dan fijn als je er een link naar deze tag, het origineel, erin plaats. En laat je het me weten? Kan ik ‘m weer lezen en delen :). Naar mij sturen als je geen website hebt, kan natuurlijk ook! 

Afbeelding: Teacher show school advertisement. Door Just dance