Wat leerkrachten doen als niemand kijkt

Wat leerkrachten doen als niemand kijkt

Ik sta regelmatig met mijn luchtgitaar op de tafel of zing -lees schreeuw- mijn longen uit mijn lijf als de kinderen naar huis zijn. Met de deur dicht uiteraard… Wat leerkrachten doen als niemand kijkt

Wat leerkrachten doen als niemand kijkt

1. Met de muziek mee zingen schreeuwen

Vol overgave bleren we met de muziek van Youtube mee, de Carpool Karaoke van James Corden is er niets bij. Ook als dat het gaat-niet-uit-je-hoofd-kinderliedje is.

2. Luchtgitaar spelen

Vrijdagmiddag is DE luchtgitaar middag. Een rocknummertje aan, ik adviseer Muse of, als het je niet hard genoeg kan, Rammstein. Ook leuk om de vrijmibo met je collega’s op te leuken met een luchtgitaar contest.

3. Wedstrijd met je bureaustoel

Ook een aanrader voor de teambuilding: een bureaustoel wedstrijd. Je neemt een bureaustoel, en je collega met een stoel. Je gaat beiden op de stoel zitten en racen maar! Voor een extra teambuildingselement: laat twee collega’s jullie duwen.

4. Dutje doen op het bureau

Als ik echt heel erg moe ben, aan het eind van het schooljaar bijvoorbeeld, val ik wel eens per ongeluk in slaap op het toetsenbord van mijn computer…

5. De bouwhoek als meditatieplek gebruiken

Zit prima, dat kleed in de bouwhoek. Zonder blokken uiteraard, zit zo vervelend tijdens de Lotus houding. En een tip: even stofzuigen van tevoren.

6. Dansen in de gang

Niemand anders dan leerkrachten kunnen zo goed de scene uit Love Actually na doen.

7. Door de gangen rennen

De hele dag roepen we: ‘RUSTIG LOPEN OP DE GANG!’ Totdat de kinders naar huis zijn. Dan gaan we toch een potje rennen…..

Lees ook: 14 KEER WAT LEERKRACHTEN IN DE VAKANTIE DOEN

8. Snuiven

We hebben geen verdovende middelen nodig. We hebben lijm en permanent markers.

9. In het kantoor van de directeur

Stiekem zijn we jaloers op het kantoor van de directeur. Als hij of zijn een afspraak buiten de deur heeft, rennen we om het hardst wie als eerste daar achter de computer kruipt.

10. Van de leuningen roetsjen

Met de lift naar de bovenste verdieping en dan van alle trapleuningen roetsjen.

11. Iedereen eruit sturen

Na schooltijd zitten we vaak achter ons bureau en schreeuwen naar de stoelen: ‘Eruit jij! En jij eruit, jij eruit, GA ER ALLEMAAL MAAR UIT!’ Ja, zonder kinderen in de klas durven we dat wel.

De inspiratie voor dit blog kwam van een hilarisch filmpje dat ik tegen kwam. 

Lees ook: 15 DINGEN DIE JE MOET WETEN VOORDAT JE VAN EEN LERAAR HOUDT

Uitgelichte foto: Shutterstock