Leren van je collega's met Edualdo

Leren van je collega’s met Edualdo

Ik zit in tal van Facebookgroepen, maar heb daardoor weinig overzicht. Het is lastig om antwoord te vinden op vragen waar mijn collega’s en ik mee rondlopen. Die kun je kwijt op de gratis site Edualdo, je vindt er veel antwoorden.

Leren van je collega’s met Edualdo

Wat is Edualdo?

Op de website Edualdo wisselen leraren kennis en ervaring uit over onderwijs: van multimediagebruik in de klas tot projectmatig werken. Maar ook het delen van inspiratie rondom onderwijsboeken, handige tools en apps of hoe om te gaan met kinderen die komen wennen op school in de anderhalve metersamenleving. Schoolinfo heeft het platform samen met leraren ontwikkeld. Het ziet er mooi eenvoudig uit en is makkelijk in het gebruik. Er zijn inmiddels ruim 1700 leraren uit het PO en het VO actief op de site. De PO-raad, VO-raad en het ministerie van OCW zijn partners.

Je kunt alle vragen gratis bekijken. Als je ook vragen wilt stellen, meld je je eenvoudig aan door je e-mailadres van school in te vullen en je school uit de lijst te kiezen. Daarmee voorkomen ze dat iedereen vragen kan stellen, het is echt bedoelt voor leraren zelf. Er zijn verschillende soorten filters, zoals natuurlijk PO, VO of MBO. Maar ook filters, zoals didactiek, ICT en organisatie en vakclusters. Boven de vragen vind je tags, zoals het Coronavirus waar ook alle vragen daaromtrent bij elkaar staan.

Hoe meer leraren deelnemen, hoe rijker de omgeving ook zal zijn.

Leren van je collega's met Edualdo

Wat vind ik?

Edualdo werkt heel makkelijk. Mijn account was snel aangemaakt en ik kon ook gemakkelijk een vraag indienen. Ik ben heel benieuwd wanneer ik hier antwoord op krijg! Op alle andere vragen zie ik wel ook reacties, zoals op de vraag over het vieren van het Sinterklaasfeest. Dit gaat op elke school weer anders natuurlijk, mooi om hiermee elkaar te inspireren. Wat dat betreft zijn de Facebookgroepen vaak een doolhof voor me, omdat ik de zoekfunctie niet fijn vind werken. Van Edualdo wel, omdat je hier gemakkelijk op thema’s kunt zoeken. Er staan vooral veel vragen op vanuit de Coronatijd, omdat het toen natuurlijk ook volop improviseren en bijsturen was. Maar ook de vraag over lesovergangen vind ik fijn. Veel leerkrachten lopen hiermee rond en dus is het fijn als er van meerdere leerkrachten met ervaring antwoord komt, zodat je verschillende dingen kunt uitproberen in de klas.

Ik heb wel een minpuntje: Als je een vraag hebt gelezen en je klikt op terug, duurt het lang voordat de pagina met alle vragen weer laadt, wellicht is hier nog iets in aan te passen?

Stel ook je vraag

Hoe meer leerkrachten mee gaan doen aan het platform, hoe beter de vragen worden en hoe meer antwoorden je krijgt. Bekijk het dus eens via de site en meld je aan als je je vraag wilt stellen.