Lesrooster, weekplanning middenbouw en bovenbouw

Lesrooster, weekplanning middenbouw en bovenbouw

Ik kreeg veel de vraag of ik een weekplanning of lesrooster op mijn site had staan. Die had ik wel voor de kleuters, maar nog niet voor de middenbouw en bovenbouw. Ik vroeg mijn bloggersteam om hun weekplanning en kan nu dus een lesrooster delen met jullie voor de middenbouw en een voor de bovenbouw. 

Lesrooster

Ik werk altijd graag met de doelen van de week. Zeker met een duo vind ik het handig om te weten aan welke doelen we allebei werken. En ik kan aanvullende oefeningen of instructie bedenken naar aanleiding van die doelen. Die doelen zet ik dan ook in het lesrooster. Ik zal nog een blog schrijven over hoe ik met de doelen werk en hoe ik die in mijn weekplanning verwerk. Ik heb het lesrooster expres voor je in Word, zodat je het voor je eigen klas kunt aanpassen.

Weekplanning middenbouw

Weekplanning middenbouw

Download het hier

Voor de middenbouw heb ik gebruik gemaakt van een opzet van de groep 3/4 van Willemijn. Deze heb ik gecombineerd met mijn weekplanning van groep 1/2. In het format is maar een dag beschreven, maar die kun je uiteraard kopiëren en zo nodig aanpassen voor het rooster van jouw klas.

Weekplanning bovenbouw

Voor de bovenbouw heb ik twee verschillende versies die uiteraard ook helemaal aan te passen zijn. Je kunt ze dus ook in elk leerjaar gebruiken. Deze weekplanning is voor de hele week gemaakt.

Groep 7

Lesrooster groep 7

Download het hier

Bovenbouw

Lesrooster bovenbouw

Download het hier

Tips voor de weekplanning

  • Houdt het zo kort en bondig mogelijk, ook fijn voor de inval.
  • Zet je verlengde instructie erin en maak hier groepjes voor die je achterop je planning zet. Hier kun je dan ook snel evalueren.
  • Zet het overzicht ook kort en bondig (met de doelen) voor de kinderen op het bord.

Tips voor de eerste schoolweken

LOKAAL INRICHTEN NIEUW SCHOOLJAAR

CHECKLIST INRICHTEN KLAS

Met dank aan Willemijn en Judith.

Lesrooster, weekplanning middenbouw en bovenbouw