Leuk uitje voor de herfstvakantie: Legoworld

Gisteren waren we als gezin een dagje in Legoworld. Wat is dat leuk! Onze zoon heeft genoten, ook heel leuk voor peuters dus. Kijk je mee met de foto’s? 

Legoworld

Legoworld is het grootste LEGO spektakel ter wereld en is in de Jaarbeurs Utrecht, van 18 t/m 24 oktober. Wij kregen kaartjes, een fantastisch uitje voor de herfstvakantie dus. Het was inderdaad druk, maar we konden overal prima bij.
Niet te druk dus, omdat alles vrij ruim was opgezet.

Duplowereld

Duplo wereld

Onze zoon is 2,5 en helemaal fan van Duplo. Bij binnenkomst zie je meteen aan de linkerhand de Duplowereld. Onze peuter heeft hier zo’n 2 uur door gebracht. Wat had hij veel te spelen! Ik begreep van de blog op Mamaliefde dat er nog een hal was met een grote speeltuin van nagemaakt Duplo. We hebben dat helemaal gemist, zoveel was  er dus al te zien en te doen in de eerste hal.

Lekker bouwen

Er waren meerdere plekken vol Duploblokjes (wat kunnen die een herrie maken zeg…) waar de kinderen naar hartelust konden bouwen. Onder andere met de treinbaan van Duplo waar ook een groot voorbeeld van stond (met een elektrisch rijdende trein).

Vijver

Er lag een vijver in het midden van groene en blauwe Duplo blokken gemaakt. Hier ‘zwommen’ vissen in met een magneet. Aan de hengels zat ook een magneet, dus zo konden de kinderen de vissen vangen.

Schmink

Ook konden de kinderen zich laten schminken. Dit hebben wij niet gedaan, omdat er al zoveel te spelen was. De rijen vielen overigens mee.

Lego

In het deel van de Lego was vooral veel te zien. Oudere kinderen kunnen hier natuurlijk ook volop bouwen. Er was een Lego-confetti-douche en verschillende bouwwedstrijden. Er was zelfs een grote Star Wars afdeling.

Onze zoon was fan van de lichtbakken waar je op knopjes kon drukken, zodat de Legofiguren bewogen.

Cadeautje

Lego in elkaar zetten

Natuurlijk konden we niet met lege handen naar huis. Wij kochten het kleine Duplo vliegtuig voor onze peuter. Daar kregen we een Lego city autootje bij, die ik maar al te graag meteen in elkaar zette. Deed ik vroeger ook al bij alle Lego die mijn broertje kreeg, heerlijk! Ook in de Goodiebag bij de uitgang zat een gele Lego auto, goed verzorgd!

Legoworld is dus zeker, zoals ze zelf zeggen, vanaf 1,5 jaar geschikt. De kleintjes hebben ook veel te spelen, ontzettend leuk. En tot 12 jaar leuk kun je ook wel wat oprekken met al dat Star Wars in een van de hallen ;).