Leuk uitje voor in de meivakantie: Bataviawerf

In de meivakantie van 30 april 2016 tot en met 8 mei 2016 zijn er leuke activiteiten op de Bataviawerf. 

De activiteiten

Kinderen kunnen hun creativiteit inzetten bij het versieren van een VOC-tegel of ze maken een eigen houten zwaard. Ook kunnen ze op avontuur gaan met de schatkistenspeurtocht waarmee de Bataviawerf op spannende en interactieve wijze ontdekt kan worden!

Tijdens de meivakantie kun je echte knopen leren maken en is Piraat Ratje van de partij. In de Grote Kajuit van de Batavia kun je zeekaarten lezen.

Bij de ambachten kunnen de bezoekers zelf de handen uit de mouwen steken door een touw te slaan of een spijker te smeden.

Bezoek

In de aanloop van de Bataviawerf Opstapdagen in de zomermaanden, zijn er in de meivakantie extra Opstapdagen, waarmee een bezoek aan de Bataviawerf gecombineerd kan worden met een leuke zeiltocht met zeilbrigantijn Bounty over het Markermeer. Er zijn van 30 april t/m 8 mei afvaarten om 11:00 uur en 14:00 uur. Op Moederdag op zondag 8 mei krijgen alle moeders aan boord van Bounty een verrassing.

Entree

De entreeprijs voor de Bataviawerf is € 11,00 voor volwassenen en € 5,50 voor kinderen. Ook bij Nieuw Land zijn er tal van extra activiteiten. Voor € 14,00 (volwassenen) en € 7,50 (kinderen) kun je beide instellingen bezoeken! Dit hoeft niet op dezelfde dag. Kijk voor het programma per dag op de website www.bataviawerf.nl.