Leuk voorleesboek voor de vakantie: De groeten van de krijtjes

De krijtjes gaan op vakantie! Althans, een van de krijtjes. De rest is achtergelaten, verdwenen of uitgespuugd. En ja, het boek is ook echt leuk voor de midden- en bovenbouw. Met stelopdracht. 

De groeten van de krijtjes

Teun denkt dat hij rustig verder kan kleuren nu hij zijn krijtjes tevreden heeft gesteld, maar niets is minder waar. Er zijn de laatste jaren veel andere krijtjes verwaarloosd. Zij werden achtergelaten op vakantie, verdwenen tussen de kussens van de bank of werden opgegeten (en uitgespuugd!) door de hond. Teun krijgt ansichtkaarten van al deze ongelukkige exemplaren. Weet hij ook voor hen een oplossing te bedenken?

Onze ervaring

Mijn klas was al fan van De krijtjes staken. Toen ik De groeten van de krijtjes liet zien en erbij vertelde dat dit het vervolg was, juichten ze meteen. En ze hingen aan mijn lippen bij het voorlezen.
Het is weer geniaal! Geen slap verhaal, want er moest zo nodig nog een deel uit, maar echt een waardig vervolg. Mooi vertaald door Koos Meinderts.

Oliver Jeffers

Geweldig filmpje over hoe Oliver Jeffers werkt. Net zo grappig en creatief als zijn boeken zijn.

Oliver Jeffers Author Film 2013 from Oliver Jeffers on Vimeo.

Tip bij het boek

Stelopdracht

Dit boek leent zich uitstekend voor een leuke stelopdracht voor de midden- en bovenbouw.
Verzamel allerlei ansichtkaarten of laat de kinderen een kaart meenemen van thuis. Je kunt dit ook na de zomervakantie doen met de kaart waar de kinderen geweest zijn. Geef elk kind een kaart. Geef ook elk kind een gekleurd krijtje (of laat ze kiezen). Laat ze namens dat krijtje een kaart sturen naar Teun. Laat ze goed nadenken over de start van de kaart, waarom het krijtje boos is en de oplossing die het krijtje wil.

Verzamel alle kaartjes en kies er een aantal uit om voor te lezen aan de klas. Hang alle kaarten op in de klas, zodat de kinderen de verschillende verhalen kunnen lezen.

Meer tips

Kijk voor meer tips voor peuters en kleuters op de pagina over De krijtjes staken.

Koop De groeten van de krijtjes bij Libris.