Leuke cadeaus voor leerkrachten

Leuke cadeaus voor leerkrachten

Aan het einde van het schooljaar of bij een afscheid willen de kinderen graag een leuk cadeautje geven aan de leerkracht. Maar wat zijn dan leuke cadeaus voor leerkrachten? 

Het is wellicht nog wat vroeg in het (school)jaar, maar toch kreeg ik al vragen over cadeaus. Ouders vragen zich af wat leuke cadeaus voor leerkrachten zijn, dus geef ik hier wat tips.

Lees ook: DAG JUF, DAG MEESTER. EINDE SCHOOLJAAR CADEAU

Leuke cadeaus voor leerkrachten

Zelfgemaakte cadeaus

Leerkrachten vinden vaak een zelfgemaakt cadeau leuk om te krijgen. De perfecte combi is een item waar ze wat aan hebben met een touch van de kinderen. Bijvoorbeeld door met textielstiften of verf te werken.

 1. Schilderij van vingerafdrukken
  Dit idee ben ik al een aantal keer tegen gekomen. Je laat de kinderen allemaal een vingerafdruk zetten op een schilderij. Hier maak je dan figuurtjes, een boom of ballonnen van.
 2. Een tas
  Tas met namen en tekeningetjes. Met textielstiften erop getekend.
  Op een canvas tas kun je leuke figuurtjes laten tekenen met textielstift.
 3. Schort
  Ik maakte voor stagiaires vaak een schort. Kun je altijd gebruiken en staat altijd vrolijk. Hier liet ik dan ook kinderen op tekenen met textielstift.
 4. Kussen
  Kussen cadeau
  Van mijn klas op mijn vorige school kreeg ik een beschilderd kussen. Met textielverf maakten ze zelf figuren en de leerkracht schreef er met textielstift hun namen op.
 5. Theedoos
  Een theedoos is makkelijk te beschilderen of te beplakken. Je stopt er de lievelingsthee in van de leerkracht en klaar ben je.

Lees ook: Afscheidscadeautjes voor de leerkracht en je collega

Cadeau van de klas

Je kunt er ook voor kiezen om een meer blijvend cadeau te (laten) maken voor de leerkracht.

Foto cadeaus

Fotocadeaus leerkracht

Zelf vind ik fotocadeaus altijd erg leuk om te krijgen. Vorig jaar kregen we thuis een fotokalender van mijn schoonouders. Elke maand had foto’s van een van de familieleden. Een vriendin van mij maakt elk jaar een kalender met foto’s van het vorige jaar. Dit jaar wilde ik dat ook maken. Dit is ook een leuk idee voor de klas! Je maakt een fotocollage van het afgelopen schooljaar en voegt bij elke maand een foto van die maand in. Een leuk foto overzicht van het schooljaar en de leerkracht kan het direct gebruiken voor het nieuwe schooljaar.

Kalender

Ik vond een leuke fotokalender gericht op kinderen bij Webprint. Hier maakte ik een jaaroverzicht van onszelf van, maar een schooloverzicht lijkt me ook erg leuk, je maakt wat mee in een jaar!

Magische mok

De magische mok vind ik echt een topcadeau! Ik denk dat veel leerkrachten zo’n mok helemaal het einde vinden.

Het filmpje haalde ik uit mijn Instagram Stories, vandaar dat het beeld wat minder goed is.

Magische mok zwart

Je krijgt dus een zwarte mok. De leerkracht zal denken: mmm leuk, een zwarte mok, daar heb ik er al tig van… Totdat je er heet water of hete koffie in schenkt. Dan verschijnt ineens een afbeelding met een leuk patroontje dat je zelf uit kiest. Je kunt er ook tekst op laten bedrukken.

Juf Maike magische mok

Nu heb ik dus mijn eigen Juf Maike mok voor op mijn bureau. Ik vind hem leuk!

Dit is een #jufmaikeadd

Lees ook: 10 LEUKE DOWNLOADS AFSCHEID CADEAU JUF OF MEESTER

Wat vind jij een leuk cadeau?