Leuke onderwijs Instagram accounts om te volgen

Leuke onderwijs Instagram accounts om te volgen

1 januari! Wat is er nou fijner om op zo’n hangdag langs leuke plaatjes te scrollen? Ik geef je tips voor leuke onderwijs Instagram accounts om te volgen

Ik ben tegenwoordig veel op Instagram te vinden. Ik vind het heerlijk om leuke en inspirerende foto’s te kijken, zowel voor in de klas als privé als moeder. Daarnaast kijk ik veel Instagram Stories en deel ik daar zelf ook veel op. Ik vind het een fijn medium om gewoon te laten zien hoe het is. Pure foto’s en filmpjes en geen kijk-mij-eens-perfect-zijn plaatjes.

Leuke onderwijs Instagram accounts om te volgen

1. Juf Maike

Juf Maike

Natuurlijk moet ik even schaamteloos reclame maken voor mezelf. Op mijn Instagram account Juf Maike plaats ik foto’s en filmpjes van mijn werk en privé. Nu ik met verlof thuis zit, iets meer privé ;). Ook komt er praktisch elke dag wel een storie voorbij, dus genoeg om te volgen :).

2. Juf Inger

Juf Inger

Juf Inger is nu ook met verlof, dus plaatst ze ook iets meer privé foto’s. Tijdens haar werk in de klas plaatst ze ook leuke en inspirerende foto’s van wat ze met haar bovenbouwklas doet. Ze heeft vaak hele ideeën!

3. Klas van juf Linda

Klas van juf Linda

BewarenBewaren

Linda laat echt haar werk in de klas zien, ze geeft les aan een groep 3/4 en probeert hier veel spelend leren in te verwerken. Ook plaatst ze wel eens afbeeldingen van het mooie materiaal dat ze zelf maakt.

4. Juf Willemijn

Juf Willemijn

Een van de leden van het bloggersteam van Juf Maike, maar Juf Willemijn heeft ook zelf een website. Op haar Instagram laat ze vooral de boeken zien die ze leest en in aan stories komt ook haar werk als educatief medewerker van Artis en haar werk als leerkracht op een internationale school voorbij.

5. Meester Sander

Meester Sander

Meester Sander laat veel van zijn praktijk als leerkracht zien. Vooral in zijn stories komen veel inspirerende verhalen voorbij. Hij is de expert op het gebied van ICT in de klas, vooral bij de kleuters.

6. Bored teachers

Bored teachersVoor wat leerkrachtenhumor moet je echt bij Bored Teachers zijn. Echt Amerikaans, maar te grappig. Heerlijk om je vak zo te relativeren.

7. Die vrouw van biologie

Die vrouw van biologie

Die vrouw van biologie is een biologie docent op het middelbaar onderwijs met het hart op de juiste plek. Ze geeft vaak tips over haar vak via Instagram, maar steekt ook haar leerlingen een hart onder de riem. Een mooi mens om te volgen!

8. Vraag het de biologiejuf

Vraag het de biologiejuf

Nog een docent biologie, maar ik volg haar vooral om haar eerlijkheid. Ze laat dingen zien uit haar vak, maar ook zeker dat ze mens is met af en toe vraagtekens over het vak als docent.

9. Tijdreistv

Tijdreistv

Nou ben ik erg geïnteresseerd in geschiedenis, maar ik vind Marije van Tijdreistv vooral zo’n heerlijk positief mens dat ik haar vooral daarom volg. Ook vlogt ze af en toe, er zijn maar weinig docenten die net als zij ook een stukje van hun privé leven laten zien in een vlog.

Welke Instagram accounts volg jij graag? Laat het me weten in een reactie. Ik volg graag meer! 

Uitgelichte foto: Shutterstock

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren