Leuke prentenboeken thema dieren

Het thema dieren spreekt veel kleuters aan en wordt dan ook vaak ingezet in de klas. Er zijn veel leuke prentenboeken thema dieren te vinden. Ik zet er een aantal op een rij. 

Prentenboeken thema dieren

Willewete – De grootste, de gevaarlijkste en andere bijzondere dieren

Willewete - De grootste, de gevaarlijkste en andere bijzondere dieren

Het informatieve prentenboek over dieren voor jonge kinderen. Geschreven door mijn man, Jozua Douglas met fantastische illustraties van Loes Riphagen.

Lees ook: RECENSIE EN LESTIPS BIJ ‘DE GROOTSTE, DE GEVAARLIJKSTE EN ANDERE BIJZONDERE DIEREN’

De titel van het boek vertelt precies wat voor soort dieren je allemaal tegen zult komen. Heb je bijvoorbeeld wel eens van een blobvis gehoord? En wist je dat de tanden van een krokodil schoongehouden worden door een vogeltje? Het boek staat vol met dit soort geinige weetjes.

Lees ook: PROJECT FANTASTISCHE DIEREN BIJ KLEUTERUNIVERSITEIT

Ik wil een leeuw!

Ik wil een leeuw!

Dit boek heb ik al tig keer voorgelezen aan onze peuter. Hij krijgt er geen genoeg van.
Op een dag werd Sjuul wakker.
Het was stil in huis.
En eigenlijk ook best saai.
Ineens wist hij het: hij wilde een beest.
Een huisdier.

Vandaag nog!
En hij wist ook wat voor beest…

Ook weer een lekker groot boek met fantastische illustraties! De humoristische dieren spatten van het papier.

Boeken van Kikker

Kikker

Alle boeken van Kikker zijn fantastisch en bij menig kind bekend. De verhalen sluiten goed aan bij wat kinderen bezig houdt, zoals vriendjes maken, jarig zijn, maar ook verliefd worden en verdriet.

Lees ook: HET VROLIJKE VOORLEESBOEK VAN KIKKER

Het dierenwinkeltje

Het dierenwinkeltje

Het dierenwinkeltje staat in de beroemde dierenstraat van Marianne Busser en Ron Schroder. Bastiaan heeft een dierenwinkeltje. En omdat hij heel veel over dieren weet, komt iedereen graag naar zijn winkel. Niet alleen om dingen te kopen, maar natuurlijk ook om van alles te vragen! Zo leer je van alles over huisdieren.

Pa en Julia

Pa en Julia

Julia is een kikkervisje en haar Pa een enorm grote breedbekkikker. Julia vindt Pa de geweldigste die er is, en wil net zo groot en sterk worden als hij. Iedere nacht probeert Pa Julia in haar bedje te stoppen, maar met een grote plons kruipt ze telkens toch weer lekker naast hem. Op een avond is het genoeg. Pa kan niet meer! Maar als Julia eindelijk in haar eigen bed ligt, hoort ze iets plonsen… Pa kan niet slapen. Gelukkig heeft Julia de perfecte oplossing. Een grappig boek over een kind dat maar telkens bij haar vader in bed kruipt. Herkenbaar voor veel kinderen!

Vergeet mij nietje

Vergeet mij nietje

‘Ik ga op reis,’ zegt Varken. ‘Fijn voor je,’ zegt Muis. Varken vertrekt en Muis blijft achter. Ze wil graag mee met Varken, maar ze kan haar huisje niet achterlaten. Muis houdt van haar huisje. Maar nu Varken er niet is, ontbreekt er iets. Haar huis is minder een thuis. Muis eet elke dag minder. Op een dag ziet ze een stip op het raam. Ze neemt haar poetslap en boent het raam, maar de stip gaat niet weg… Een lief verhaal over vriendschap, elkaar een tijdje niet zien en missen.

Heb jij misschien Olifant gezien?

Heb jij misschien Olifant gezien?

Olifant wil verstoppertje spelen. Dat kan hij héél erg goed, zegt hij zelf. Zie jij waar Olifant gebleven is? Vooral gericht op jonge kinderen die het heel leuk vinden om verstoppertje te spelen. Olifant is niet zo’n held in verstoppen, de kinderen zullen ‘m snel zien ;).

Laat maar los, Koala

Laat maar los, Koala

Een kleine Koala hangt tevreden aan zijn tak, hoog in de boom. Hij komt er werkelijk nooit uit, hij vindt het wel best in de boom. Maar op een dag moet hij toch zijn veilige tak los laten.
Een warm prentenboek over vriendschap, los durven laten, durven en spannende dingen ontdekken.

Op weg naar huis

Op weg naar huis

Het zal je maar overkomen: zit je net lekker met je hele hamsterfamilie in een knus holletje, wordt het te klein! Wat doe je dan? De zeven hamsters uit Op weg naar huis weten wel raad: ze trekken de wijde wereld in, op zoek naar een nieuwe woning. Maar die wijde wereld is natuurlijk niet vol gevaren… Zal het de hamsters lukken een nieuw huisje te vinden? Een waar ze allemaal in passen?

Een prentenboek voor wat ouderen kinderen. Ook leuk om om zelf te lezen, aangezien het boek in stripvorm is gemaakt.

Fijn konijn

Fijn konijn

Konijn vindt het fijn om allerlei konijnen dingen te doen, zoals springen, graven en slapen. Maar hij doet ook graag onkonijnige dingen, zoals het bos opvullen met muziek en kleur. De andere konijnen vinden dit heel fijn, maar op een dag is fijn konijn verdwenen. Hij komt niet meer terug, maar laat wel iets moois achter.
Een mooi en bijzonder geïllustreerd boek over kunst en talent.

De leeuw en het vogeltje

De leeuw en het vogeltje

Op een mooie herfstdag vindt de leeuw een gewond vogeltje. Het is het begin van een bijzondere vriendschap in alle seizoenen. Het is een dik boek met veel prachtige illustraties en weinig tekst. Laat je dus meevoeren in het prachtige verhaal met mooie tekeningen. Heel leuk om de seizoenen te leren.

Ik ben niet klein!

Ik ben niet klein!

Tembo de olifant is altijd de kleinste, dat vindt hij maar niks. Hij is toch ook een olifant! Hij zal laten zien dat hij groot genoeg is om een tijger bang te maken.
Het is een groot boek, wat ik altijd fijn vind voor in de klas. Zo kunnen alle kinderen goed meekijken. Geschikt voor wat oudere kinderen, het heeft veel tekst.

Koop de boeken bij de boekhandel of bij Libris.