De Sinterklaastijd komt eraan. Misschien ben je al op zoek naar leuke schoencadeautjes. Sommige cadeautjes zijn goed voor het leren rekenen, lezen of de motoriek, maar welke zijn dat? Ik geef je wat tips. 

Sinterklaas schoen zetten

Leuke schoencadeautjes

Advertorial 

Je kunt betaalbare (niet onbelangrijk) en leuke schoencadeautjes bij lobbes vinden. Ik licht er een aantal voor je uit.

Houten stapelspel

Met het houten stapelspel gooi je de dobbelsteen en zie je welk blokje je neer moet leggen.
Je kind leert de kleuren, bouwen en tellen.
Naast het spel kan je kind ook meten met de stokjes en de kleuren sorteren.

Ludo hulpdiensten

Ludo hulpdiensten is een makkelijkere versie van het ganzenbord.
Met dit spel leert je kind tellen, dobbelsteen aflezen, concentreren en op de beurt wachten.
Je kunt het spel ingewikkelder maken door twee dobbelstenen te gebruiken. Je kind leert dan verder tellen, de dobbelsteen in een keer aflezen, en de twee dobbelstenen samen op te tellen.

 

Knikkerbaan met domino

Bij ons op school zijn de kinderen gek van de knikkerbaan.
Met deze knikkerbaan met domino leren de kinderen creatief denken, oplossingen bedenken, de kleuren, bouwen en oefenen ze met hun fijne motoriek. 

Glitterpennen

Glitterpennen doen het altijd goed. De kinderen leren de kleuren en kunnen hun fijne motoriek ermee oefenen. Laat ze krullen, cirkels, bochten en golven schrijven/tekenen. Kijk ook eens naar de pengreep van het kind bij de pen. De kinderen kunnen letters maken met de pennen en woorden schrijven.

Leerrijke kralen

Kralen rijgen is goed voor de oog-handcoordinatie en de fijne motoriek. Met de kralen kan het kind een patroon maken, bijvoorbeeld met een rode, een gele, en een blauwe kraal die steeds in die volgorde terug komen. De kinderen leren de kleuren en de vormen zoals cirkel, ovaal en vierkant. Met dit setje leren de kinderen ook nog tellen, optellen en aftrekken.

Wekker

Een wekker is natuurlijk goed om te leren klokkijken. Maar daarnaast leert je kind ook de cijfers herkennen en ontdekt het wat tijd is.

Kanjam miniset

Sporten is altijd goed voor je, je kunt er ook veel mee leren. Bijvoorbeeld met Kanjam.
In dit spel speel je met twee teams. Je probeert met een frisbee in het doel van het andere team te scoren. Wie het eerst 21 punten heeft, wint.
Dit spel is natuurlijk goed voor de grove motoriek. Daarnaast leert je kind tellen. Kleuters moeten tot en met 20 tellen, dat kun je met dit spel goed oefenen. Strategisch denken, wachten op je beurt en concentreren zijn vaardigheden die je kind ook goed leert met dit spel.

Banner gesponsord blog

Wat is jouw favoriete schoencadeautje?