Leuke Sinterklaas hoeden

Sinterklaas is alweer een tijdje in het land. Tijd om een hoed te maken, zodat Sinterklaas kan zien wie er op school of thuis voor zijn neus staat. Twee leuke Sinterklaas hoeden. 

Sinterklaas hoed mijter

Sinterklaas hoed mijter

Zelf heb ik het dit jaar mezelf makkelijk gemaakt, ook wel eens fijn. Ik heb een mijter gekopieerd op rood papier. De kinderen mochten deze uitprikken of knippen. Vervolgens mochten ze met geel papier het kruis maken. Ze gingen zelf aan de slag met passen en meten om de stroken even lang te maken.
De stroken had ik nog over van een ander jaar, maar deze mijter kun je natuurlijk ook goed met rode stroken maken.
De stroken mochten de kinderen versieren met stukjes uitgeknipt cadeaupapier. Zo werden er pakjes, Sinterklazen en zakken opgeplakt.
Vervolgens mochten de kinderen een gekleurd naamlabel kiezen waar ze zelf met stift hun naam op hebben gezet. Het naamlabel op de strook, alles vastnieten en klaar was de mijterhoed.

Super cadeau Sinterklaas hoeden

Cadeau Sinterklaas hoed

Mijn collega Melissa had een fantastisch idee! Ze maakte een vierkant met allemaal blokjes in word (met een tabel). Ze plakte een uitgeprinte strik erboven en kopiëren maar!
De kinderen mochten zelf vierkantjes knippen van stroken gekleurd papier. Vervolgens mochten ze er een cadeau van maken door alle vierkantjes zelf op te plakken in de vakjes.

Sinterklaas hoed cadeau

Download de vakjes. 

Vlinder

Een vlinder mocht ook.

Sinterklaas hoed regenboog

Of een regenboog.

De cadeautjes plakten ze op een gekleurde (zelf gekozen) strook. Ik vind ze echt super geworden, die ga ik onthouden voor volgend jaar!

Heb jij ook zo’n leuke hoed bedacht? Stuur ‘m in, dan zet ik ze erbij.