Leuke tips om te kamperen met kinderen

Leuke tips om te kamperen met kinderen

Als kind vond ik het al de leukste vakanties: kamperen. Vorig jaar mochten we naar de Sprookjescamping, ook zo geweldig. Ik vroeg jullie om leuke tips om te kamperen met kinderen 

Kamperen met kinderen

Accomodaties

Bij kamperen denk je natuurlijk meteen aan een tent, maar er zijn verschillende manieren om te kamperen.

Tent

Wij hebben een Quechua 3 persoons tent waar we veel mee hebben gekampeerd toen we nog met z’n tweeën waren. In theorie zouden we er met peuter en al in kunnen, maar dit zou ik voor langere vakanties niet adviseren, daarvoor is het toch net te klein.

Gehuurde tent

Een gehuurde tent is echt ideaal! We huurden een tent aan het Gardameer toen ik net zwanger was. Je rijdt er naar toe, neemt alleen kleding en badspullen mee en klaar ben je. Er staan zelfs (opklap)bedden in de tent met beddengoed. Ook is er een koelkast en een goed kookstel. Kamperen, maar zonder dat je zelf alles hoeft mee te slepen.

Caravan

Op de Sprookjescamping overnachtten we in een caravan die er het hele seizoen staat. Anders dan een stacaravan, want je staat op een veldje en moet voor de douche toch een stukje lopen, maar verder alle gemakken, zoals een stevig bed, een koelkast, genoeg ruimte om te zitten en een kookstel.

Lees ook: WEEKENDJE WEG NAAR DE SPROOKJESCAMPING (MET VLOG)

Vouwwagen

Als kind ging ik een keer met de vouwwagen op vakantie met mijn ouders. Die bleek lek, dus werden alle spullen van mijn vader nat. Niet zo’n succes dus. Maar ik hoor er ook goede verhalen over. Je kunt ook een vouwwagen huren. Met een vouwwagen slaap je niet op de grond, maar in het karretje en je hebt een tafeltje en banken binnen, handig bij regen. Je rijdt beduidend makkelijker rond met een vouwwagen dan een caravan.

Camper

Dat is mijn ultieme droom: met een camper rondtrekken in Nieuw-Zeeland. Maar daarvoor mogen we toch wel echt wat meer sparen. Of een vaste camper om mee te toeren als ik met pensioen ben ;).

Leuke plekjes om te kamperen met een peuter

Ik vroeg jullie om leuke kampeertips en zette ze op een rijtje.

Zelf boeken

Ik kreeg de tip om zelf direct te boeken bij de campings. Googelen op de plaats waar je graag heen wilt en boek dan direct een camping die je leuk lijkt om te  kamperen met kinderen.

Nederland

 • Ik vond de Sprookjescamping echt een aanrader. Heel veel te doen, een mooie omgeving en genoeg (nette) faciliteiten op de camping.
 • In Groenlo staat recreatiepark Marveld. Een subtropisch zwembad, grote speeltuin, een kinderboerderij, diverse restaurants, supermarkt een zelfs een kapsalon op het park. Een mooie, luxe camping.
 • Camping de Wildhoeve in Emst is ook een echte aanrader. Maar liefst een 6 sterren camping met een uitgebreid recreatieprogramma en verschillende leuke accomodaties om te huren, zoals een artcamp (soort ballontent).
 • De Beerze Bulten in Ommen is bij velen waarschijnlijk ook wel bekend. Het is zelfs de beste ANWB camping in Europa! Een binnen- en buitenzwembad, professionele animatie en recreatie, overdekt speelparadijs, spa & wellness en diverse horeca. Klinkt heerlijk.
 • Zelf kom ik graag bij Allure Laag Kanje in Maarn. Het ligt bij het Henschotermeer en heeft een klein supermarktje en een snackbar. Het is niet groot, maar dat kleinschalige vind ik juist fijn.

België

 • Ook redelijk dicht bij huis is Camping Spa d’Or in Spa in de Belgische Ardennen. Veel faciliteiten voor (jonge) kinderen en een verwarmd zwembad.

Frankrijk

 • In het midden van Frankrijk ligt de kleine camping Moulin Ecurades, in het plaatsje Moutier-Malcard met Nederlandse eigenaren. Er is een zwembad, een boomhut en je kunt vijf dagen per week aanschuiven bij het eten. Er is een leuke meertje in de buurt en langs de camping een riviertje waar je kreeftjes kunt vangen.
 • Capfun heeft mooie, luxe campings in Frankrijk. Vaak aan zee, met mooie zwembaden, heerlijk voor kinderen!
 • Camping Le Familial vlakbij het meer van Annecy heeft leuke activiteiten voor jong en oud en ligt niet direct aan het water, wel zo veilig.
 • Ferme Domaine La Valade werd door verschillende mensen aangeraden. Je kunt een luxe safaritent met badkamer huren, lijkt mij ideaal!
 • Melissa van All in mam ging naar Les Gorges du Verdon.

Italie

 • Denise van Follow my footprints ging naar een prachtig ecologisch vakantiepark in Toscane. Ik ben verliefd op de mooie huisjes!
 • Linda van Mamaliefde ging met twee peuters kamperen in Venetië.

Denemarken

 • Linda van Mamaliefde zette een aantal tips op een rij om te overnachten in Djursland.

Lees ook: TIPS VOOR DE ZOMERVAKANTIE MET PEUTER

Wat zijn jouw kampeertips? 

Uitgelichte foto: Shutterstock

 

Leuke tips om te kamperen met kinderen