Leuke uitspraken

Leuke uitspraken

Mallesander

 Vandaag hadden we het in de klas over huisdieren. Een leerling vertelde dat ze pas geleden een grappig beest mee naar huis genomen had; een Malle Sander.

Kaasvoeten

De kinderen kleedden zich om voor de gym. Een van de leerlingen had geen sokken aan in zijn schoenen, daarom roken zijn schoenen en voeten niet zo fris. Een andere leerling kwam naar mij toe: ‘Juf, die stank komt van kaasvoeten!’.

Chocoladebaby

Vandaag vierde ik juffendag. Ik kreeg natuurlijk een heleboel chocolaatjes. Ik zei in de kring: ‘dan heb ik over een tijdje een hele dikke buik.’ Waarop een andere leerling zei: ‘ja leuk, dan krijg je een baby.’ Ik zei dat dat niet kan. ‘Jawel hoor zei een andere leerling; een chocoladebaby!’

Eerder geboren

Tijdens het buiten spelen zijn een aantal kleuters aan het voetballen. Groep 5 is er ook. Na een tijdje komt een van de kleuters naar me toe: ‘juf, we hebben gewonnen van kinderen die eerder geboren zijn dan wij!’. Met die taal- en rekenontwikkeling zit het wel goed volgens mij.

Wat is een kok?

Het thema ‘Eet smakelijk’ is net gestart. De stagiaire maakt een koksmuts met groep 2 door middel van 16 vierkantjes. Van tevoren vraagt ze wat een kok is.

Het antwoord: “dat is iemand die het eten klaarmaakt. Dan komt er een aubergine en die brengt het eten.”

Optroosten

We liepen naar buiten. Bij het hek vroeg ik nog wat je moet doen als er iets is gebeurd met je. Een van de kinderen zei: ‘juf, als ik verdrietig ben, kom ik naar je toe en geef ik je een knuffel. Dat troost op.’

Mooi

Ik plak een leerling op voor het zonnetje van de week. Ik heb toevallig plakband met hartjes erop, daarmee plak ik de foto vast. De betreffende leerlinge komt naar me toe en zegt: ‘Juf, waarom plak je plakband met hartjes bij mijn foto? Zeker omdat ik zo mooi ben!’

Sneeuwwitje

In de klas zien we een filmpje van Sneeuwwitje. Het huisje van de Zeven dwergen komt in beeld. Ik vraag: ‘en van wie is dat huisje?’. Een van de leerlingen roept heel hard: ‘Van de twee bergen!’

Antirenne

Ik leer de dierennamen aan in de klas. Er zit een antilope tussen. Later herhaal ik de dierennamen en houd ‘t plaatje van de antilope omhoog. Ik vraag welk dier het is. Een van de leerlingen zegt: ‘ik weet het juf, een antirenne!’