Mallesander

 Vandaag hadden we het in de klas over huisdieren. Een leerling vertelde dat ze pas geleden een grappig beest mee naar huis genomen had; een Malle Sander.

Kaasvoeten

De kinderen kleedden zich om voor de gym. Een van de leerlingen had geen sokken aan in zijn schoenen, daarom roken zijn schoenen en voeten niet zo fris. Een andere leerling kwam naar mij toe: ‘Juf, die stank komt van kaasvoeten!’.

 

 

 

Chocoladebaby

Vandaag vierde ik juffendag. Ik kreeg natuurlijk een heleboel chocolaatjes. Ik zei in de kring: ‘dan heb ik over een tijdje een hele dikke buik.’ Waarop een andere leerling zei: ‘ja leuk, dan krijg je een baby.’ Ik zei dat dat niet kan. ‘Jawel hoor zei een andere leerling; een chocoladebaby!’

Eerder geboren

Tijdens het buiten spelen zijn een aantal kleuters aan het voetballen. Groep 5 is er ook. Na een tijdje komt een van de kleuters naar me toe: ‘juf, we hebben gewonnen van kinderen die eerder geboren zijn dan wij!’. Met die taal- en rekenontwikkeling zit het wel goed volgens mij.