De leukste boeken nieuw schooljaar

Het nieuwe schooljaar komt eraan! Met welke boeken kun je je kind thuis of je kinderen in de klas hierop het beste voorbereiden? Mijn top 5 met De leukste boeken nieuw schooljaar

De leukste boeken nieuw schooljaar

1. De eerste schooldag van Milan

De eerste schooldag van Milan

Voor peuters die voor het eerst naar school gaan is De eerste schooldag van Milan het ideale boek. Het beschrijft in fijne simpele taal de eerste schooldag van Milan. Het heeft een fijn formaat, grote duidelijke illustraties en dikke bladzijdes, zodat het niet snel kapot gaat.
Milan gaat naar school en zit bij juf Nele in de klas. Ze leest voor, Milan maakt vriendjes, ze eten samen, spelen en Milan maakt een mooie tekening. Zo’n eerste schooldag gaat snel!

2. Saar gaat naar school

Saar gaat naar school

Ook Saar gaat naar school is echt een boek voor kinderen die voor het eerst naar school gaan. Maar ook voor kinderen die school al kennen en na de vakantie weer naar school gaan is dit een aanrader. Saar zit bij juf Anne in de klas. Er blijkt een nieuw jongetje in haar klas te zitten. Saar legt aan Kas uit hoe het allemaal moet in de klas en speelt me hem. Zo kun je elkaar helpen!
Het boek is lekker groot, zodat je het goed in de klas kunt voorlezen.
Bij dit boek heb ik leuke lestips bedacht.

Boeken nieuw schooljaar

3. Hoi, naar school!

Hoi naar school

Als je meer een voorleesboek zoekt, met veel tekst, dan is Hoi, naar school! een aanrader. Lisa is vier jaar geworden en gaat voor het eerst naar school. Ze vindt het een beetje spannend, maar gelukkig is ze al een paar keer gaan kijken.
Gelukkig komt ze op weg naar school Jimmy tegen, die kent ze al van de peuterspeelzaal. Hij stelt haar gerust, het is hartstikke leuk op school! Er gebeurt van alles in de klas. De kinderen gaan in de kring, Lisa mag in de poppenhoek, ze speelt winkeltje, eet fruit, gaat naar de wc, spelen buiten en ze gaan zelfs gymmen. De dag is zo om!

4. Hoera, ik ga naar groep 1

Hoera ik ga naar groep 1

Daan gaat in Hoera, ik ga naar groep 1 voor het eerst naar groep 1. Hij vindt het wel een beetje spannend. Maar gelukkig valt het allemaal erg mee. Juf Janny is lief, er zijn heel veel kindjes en Daan mag allerlei leuke dingen doen. Als oma belt om te vragen hoe het op school ging, vertelt Daan trots dat hij morgen dolgraag wéér naar school wil.

5. De smoezels gaan naar school

De Smoezels gaan naar school

Houd je van wat meer gekkigheid? Lees dan De Smoezels gaan naar school. De Smoezelkinderen gaan voor het eerst naar school. Net als alle andere kinderen gaan ze kleuren, zingen en spelen. Het allermeest verheugen ze zich op de pauze, want ze hebben boterhammen met schoenzoolworst en een stukje smeertaart meegenomen! En als hun eigen oma Smoezel dan ook nog de invaljuf wordt, dan kan de dag helemaal niet meer stuk. Ze maken vieze tekeningen, tillen de speelplaats op, springen in de modder van de vijver en zingen gekke liedjes. Aan het einde van de dag zitten de kinderen weer schoon en wel rustig in de kring. Aan het einde van het boek staat zelfs ‘Het baggerlied’ met muzieknoten.

Veel voorbereid plezier!