Leukste kinderboeken voor kind en ouder

Leukste kinderboeken voor kind en ouder

Dat ik dol ben op boeken is wel bekend. Maar wat zijn de leukste kinderboeken voor kind en ouder? Welke boeken zijn leuk om voor te lezen aan peuters en kleuters? 

Leukste kinderboeken voor kind en ouder

Voorlezen?

Moet ik mijn kinderen echt veel voorlezen? Het antwoord is JA! Het is goed voor jullie band, je hebt een fijn moment samen, de woordenschat wordt vergroot en het is goed voor de taal- en rekenontwikkeling.

Lees ook: WAAROM VOORLEZEN ZO BELANGRIJK IS

Prentenboeken voor peuters

Voor jonge peuters zijn aanwijsboeken en boeken met korte verhalen heel geschikt.

dikkie-dik-kar

Dikkie Dik is natuurlijk heel bekend. Simpele en korte verhalen met eenvoudige illustraties. De avonturen die Dikkie Dik beleeft zijn herkenbaar en spreken jonge kinderen aan.

rupsje-nooitgenoeg-3

Rupsje Nooitgenoeg is ook zo’n allemansvriend. Simpel verhaal met een terugkerend ritueel (namelijk het overal doorheen eten), wat ook voor jonge kinderen heel belangrijk is. In het Kinderboekenmuseum is hier een leuke tentoonstelling van.

Mijn leuk woordenboek

Onze peuter is vooral dol op de boeken van Richard Scarry. Vol leuke aanwijs- en zoekplaten. Zijn favoriet is het boek met alle voertuigen.

Lees ook: 8 KEER WAT JE KIND LEERT VAN VOORLEZEN

Prentenboeken voor kleuters

Gruffalo

Ook leuk voor peuters, maar kleuters zullen het verhaal van De Gruffalo helemaal snappen. Onze absolute nummer 1 hier thuis. Het beroemde duo Julia Donaldson en Axel Scheffler hebben nog meer succesnummers gemaakt, zoals Draak Dries.
De gele ballon

Charlotte Dematons maakt prachtige kijkboeken voor kleuters, zoals De gele ballon, Nederland en Sinterklaas. Er is geen tekst in het boek, maar des te leuker om samen met je kleuter over het boek te praten.

Lees ook: LIEFDE VOOR DE GRUFFALO

Het boek zonder tekeningen

De favoriet van alle klassen waar ik les aan gegeven heb: Het boek zonder tekeningen. De titel zegt het helemaal, er staan geen tekeningen in dit boek. En een verhaal zit er ook niet echt in. Wat het dan wel is? Een boek dat precies vertelt welke domme dingen de volwassenen allemaal moeten zeggen.

Lees ook: HOE JE JE KIND THUIS AAN HET LEZEN KRIJGT. TIPS PER LEEFTIJDSCATEGORIE

Dit is een #jufmaikeadd

Bestel de boeken bij Lobbes.

Wat zijn jouw tips? 

Uitgelichte foto: Shutterstock