Liefde voor De Gruffalo

De Gruffalo is een fantastisch (prenten)boek voor alle leeftijden. Maar er zijn nog veel meer boeken over dit leuke monster. Zoekboeken voor de allerkleinsten of natuurspeurboeken voor de grotere kinderen. Fantastische cadeaus voor Sinterklaas.

Wij zijn hier thuis dol op De Gruffalo. Mijn zoontje van 20 maanden ook. Bijzonder, maar De Gruffalo heeft juist een aantrekkingskracht op jonge kinderen.

Gruffalo

We hebben natuurlijk het ‘gewone’ prentenboek. Vooral bij mijn man favoriet. De poster van Lemniscaat met de voorkant van het boek prijkt al op de slaapkamerdeur van onze zoon. Hij vindt het heerlijk om elke dag de ‘Gufaaloo’ gedag te zeggen.

De Gruffalo

Nieuw voor de allerkleinsten zijn Zie en zeg en Wie woont daar? De kinderen gaan op zoek naar De Gruffalo en de andere dieren die in het bos wonen. Wie woont daar? heeft flapjes die altijd goed werken bij deze leeftijd.
De boeken worden verslonden door onze dreumes, hij is dol op De Gruffalo. Tegenwoordig weet hij al welk dier er komt voordat we de vraag nog kunnen stellen.

Voor oudere kinderen zijn er twee fantastische nieuwe seizoensboeken op de markt. Het Gruffalo herfst natuurspeurboek en het Gruffalo winter natuurspeurboek.

Grufflo herfst natuurspeurboek

Hier staan fantastische speurwerk oefeningen in voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Ze gaan op zoek naar paddenstoelen, diertjes, kastanjes, dennenappels, etc. Je leert als kind de woorden, het speuren, de letters, voor oudere kinderen het lezen en er wordt gerekend en geknutseld en er staan spelletjes in om met de herfst- of winterspullen te spelen. Je krijgt er stickers bij, zodat je iets kunt afvinken als je het gevonden hebt.

Een heerlijk cadeau voor Sinterklaas voor de allerkleinsten of juist de groteren, De Gruffalo is voor iedereen!