Linnaeushof

Linnaeushof: een leuk uitje én schoolreisje

In de meivakantie werd ik uitgenodigd om een dagje naar de Linnaeushof gaan in Bennebroek. Ik vind het een leuk uitje en schoolreisje, maar waarom? 

Ik kan me herinneren dat ik in een van mijn eerste jaren als leerkracht met mijn klas op schoolreisje naar de Linnaeushof ging. Ik kon me niet meer zo goed herinneren wat er was, maar wel dat de kinderen er zich goed hebben vermaakt. Nu kon ik met mijn eigen kleuter, dochter en moeder gaan.

Een aardig eindje rijden voor ons, ruim een uur, maar het was de rit zeker wel waard. We hadden er nog veel langer kunnen blijven dan de drie uur dat onze kleuter non-stop heeft gespeeld, er is zoveel te doen! Ik keek natuurlijk ook een beetje met een juffenblik. ;) Het was wel even zoeken voor we er waren, de bordjes er naar toe waren heel klein en de navigatie stuurde ons naar de personeelsuitgang.

Lees ook: 8 VRAGEN DIE DOOR MIJN HOOFD SCHIETEN OP DE OCHTEND VAN HET SCHOOLREISJE

Linnaeushof

Lekker spelen

Linnaeushof mag zich de grootste speeltuin van Europa noemen. Kinderen kunnen er dan ook echt volop spelen en moeten actief aan de gang. Je vind er geen snelle achtbanen, maar juist heel veel speelgelegenheid. Het enige “passieve” is het treintje dat door het park rijdt. Verder moet je als kind echt spelen.

Speelzones

Waar ik echt blij van werd waren de verschillende speelzones voor de kinderen. Zelfs in de waterspeeltuin waren er drie gedeeltes: een voor de allerjongsten, duidelijk afgeschermd, een deel voor de kleuterleeftijd en een deel met grote glijbaan voor grotere kinderen. Dit was ook wat dieper, dus vooral geschikt voor kinderen met een zwemdiploma.

Er was ook een afgeschermd peuter- en kleuterspeeltuin waar we onze kleuter rustig alleen hadden kunnen laten spelen. Met een schoolreisje zou dit ook een ideale plek zijn om de kinderen zelf te laten spelen. Aan de andere kant van het park heb je waterfietsen en een speeltuin voor grotere kinderen. Hier hoef je met jonge kinderen dan weer niet te komen.

Een klein aandachtspuntje is dat er bij veel speeltoestellen een leeftijd staat, zoals fietsen tot en met 7 jaar. Dit wordt helaas niet gehanteerd, er gaan ook grotere kinderen op. Misschien dat het personeel hier iets strenger op toe kan zien?

Lees ook: AVONTURENBOERDERIJ MOLENWAARD: EDUCATIEF EN HEERLIJK UITJE!

Bennie Broek

Bennie Broek is de mascotte van de Linnaeushof. Er staat een leuk huisje van hem in het park en hij treedt elke dag op. We hadden zoveel te spelen in het mooie weer, dat we niet bij Bennie op bezoek zijn gegaan.

Rolstoeltoegankelijk

Het park heeft echt nagedacht over rolstoeltoegankelijheid, top! Het treintje en een draaimolen zijn bijvoorbeeld aangepast, zodat er een rolstoel in kan. Er zijn verschillende grote schommels waar kinderen die slecht ter been zijn in kunnen. En er is een speciaal schokdempend stoeltje ontworpen voor de zweefmolen. En ook zijn er speciaal een rolstoelwip, een rolstoeltrampoline en een zandspeelhuisje aangeschaft.

De paden zijn ook goed begaanbaar voor een rolstoel.

In de schaduw zitten

Wat me vooral opviel als voedende moeder waren de vele zitplekken en meestal ook nog in de schaduw. Waar je kind ook ging spelen, praktisch overal was een zitplek bij. En ook al was het druk, je kon toch makkelijk een plekje vinden.

Eten en drinken

Er is een restaurant met halve zelfbediening. Verder vind je op verschillende plekken kiosken waar je drinken (ook koffie), een ijsje en bijvoorbeeld churros kunt bestellen. Maar je mag ook je eigen eten en drinken meenemen, dat kun je overal waar je wilt gebruiken.

Entree

De entree is €12,50 per persoon, hiervoor is er veel te spelen, alleen voor de minigolf en het karten moet je extra betalen. Voor een schoolreisje betaal je €8,75 per persoon.

Lees ook: SPEELPARK DE SPLINTER, HET PARADIJS VOOR KLIMAAPJES

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren