Loco Bambino lente downloads

Loco Bambino lente downloads

Wij hebben Loco Bambino thuis, de voorloper van Loco Mini. Op scholen kom ik het ook wel eens tegen, want het is ideaal voor de kleuterklas! De kinderen werken met plaatjes i.p.v. met cijfers. Ik maakte Loco Bambino lente downloads

Wat is Loco Bambino?

Bambino Loco is mooi spelmateriaal voor peuters en kleuters. Je kind of leerling kan zelf of met een beetje hulp aan de slag met de verschillende opdrachten en het plaatsen van de blokjes in de juiste volgorde. Een kind ontdekt zélf of de opdrachtjes goed zijn gemaakt door de basisdoos om te draaien en het patroon op de achterkant te controleren. Vooral jonge kinderen moet je vaak nog wel helpen bij het plaatsen van de blokjes. Het kind kijkt naar het plaatje wat bovenaan het blokje staat en die koppeling leggen is vaak nog wel lastig. Kleuters snappen dit al snel wel en kunnen na een keer uitleggen zelf aan de slag ermee. Onze dochter van vier vindt het nu heerlijk om er zelfstandig mee te werken.

Bekijk hier een startersset voor jonge kinderen en hier alleen de basisdoos. Je kunt ook voorbeelden van boekjes vinden bij Uitgeverij Zwijsen, alleen het printen kregen wij hier thuis niet goed voor elkaar.

Bekijk ook de lente downloads met bladen voor Loco Mini.

Loco Bambino lente

Ik maakte vijf verschillende bladen met Loco Bambino. Voor jonge kinderen is er hetzelfde plaatje zoeken, in kleur en zwart-wit. Er is een kaart met tellen tot en met 5. Een kaart met tellen boven het tiental. De eerste letter van woorden, de woorden op de plaatjes zijn: kuiken, haas, lam, nest, pot en regen. En er is een kaart met rijmen. Hiervan zijn de woorden: lam, haas, laars, zon, pot en muis.

Loco Bambino lente downloads

Download

Er staan affiliate links in dit blog.