Luik met kinderen, musea en park

Luik met kinderen, musea en park

Op onze weg naar de Gite in de Ardennen, maakte ik een tussenstop in Luik. Later in de week kwamen we er nog eens terug om een museum te bezoeken. Ik vind het zeker wel een leuke stad met kinderen.

Luik is voor ons in het midden van het land 2,5 uur rijden. Vanaf Maastricht is het ongeveer een half uur, daar ligt het dus heel dichtbij. Ook leuk om Luik te bezoeken als je in Zuid-Limburg bent dus.

Luik met kinderen

Op de heenweg naar de Ardennen leek me Luik een mooie stop. We konden toch nog niet het huisje in en het leek me wel fijn om een plek te zoeken waar de kinderen konden spelen. Ik zocht een leuke speeltuin in de buurt, maar kon moeizaam iets vinden. Onze kinderen houden niet zo van wandelen en dat was vooral wat ik kon vinden online. Ik besloot op Google maps te kijken naar een speeltuin in de stad en daarbij wat reviews te lezen. Ik kwam op Plaine de jeu Boverie, gevestigd in Parc de la Boverie. En dat bleek een heel mooi stadspark te zijn!

Parc de la Boverie

Parc de la Boverie

Het park ligt aan de rand van de stad. Je kunt je auto goed parkeren bij Médiacité Shopping Liège, het overdekte winkelcentrum. Vervolgens is het ongeveer een kwartiertje lopen, dat vond ik wel lekker na zo’n autorit. Ter plekke kun je niet naar de wc, maar in het winkelcentrum wel. Er is wel een gratis tapkraantje in het park om water te drinken. Het is namelijk ook een sportplek met wat fitness apparatuur. We zagen er verschillende sporters trainen.

Speeltuin

Luik met kinderen, musea en park

Het speeltuintje lag prachtig aan het water en het grote park. Je kon er ook rondlopen en veel eenden zien of uitrusten in het groen, echt mooi aangelegd! Verwacht geen grote speeltuin, maar onze kinderen vermaakten zich prima met de glijbaan, de wippen en de wipkip. Natuurlijk moesten ze ook even de fitness uitproberen, maar dat bleek toch wel een beetje moeilijk ;).

Luik met kinderen, musea en park

Musea in Luik

Aquarium de Liège

Er zijn verschillende musea in Luik om te bezoeken met kinderen, zoals het archeologisch museum en La Boverie. Wij werden uitgenodigd om het Aquarium van de stad Luik, oftewel Aquarium de Liège te bekijken. We vonden het een heel leuk museum! Je kunt er makkelijk en goedkoop vlakbij parkeren in een parkeergarage, hier. Hier zagen we dan ook bijna alleen maar Nederlandse auto’s staan zo in de meivakantie ;). Bekijk het museum hier

Aquarium de Liège

Als je binnenkomt bij het museum, kun je kiezen voor meerdere tentoonstellingen, dus eigenlijk meerdere musea in het gebouw. Het aquarium is het grootste, daar gingen we dan ook als eerste heen. We hebben wel alle exposities bekeken en ook het Huis van de Wetenschap vonden we leuk om te bezoeken. Ik merk wel dat onze kinderen het gewend zijn om naar musea te gaan, ze vinden veel interessant.

Ik vond het aquarium museum ook echt wel groot voor zo midden in de stad. Onze kinderen maakten er een spelletje van om de vissen te zoeken die op de bordjes onder het aquarium stonden. Ze leerden ondertussen ook wat vissennamen, al vergeet je ze ook weer snel, er zijn er zoveel! Ik vond het mooi opgezet. Het was een vrij donkere ruimte, zodat je de vissen in het licht goed kon zien. Terwijl wij er waren was er ook een schooluitje, er is nu nog alleen een Franstalige rondleiding. Natuurlijk was Nemo er uitgebreid te vinden, net als Dory ;), blijft populair en wij vinden het ook zeker leuk om te zien.

BUITENgewone creaturen

Naast de tentoonstelling van het auqarium heb je nu de tentoonstellingen met buitengewone dieren, zoals deze kikker, maar ook allerlei insecten. Dat vonden onze kinderen ook zeker interessant.

TréZOOr

Een etage naar boven zag je skeletten van dieren en ook (vergroot) hoe een dier zich in een ei ontwikkeld. Ook hier wilden onze kinderen wel een tijdje blijven kijken.

Het Huis van de Wetenschap

Een stukje kleiner dan het aquarium museum, maar zeker wel leuk om te bezoeken als je er toch bent, Het huis van de wetenschap. Het zijn twee grote ruimtes met allerlei activiteiten die de kinderen zelf kunnen doen. Vonden onze kinderen ook fijn, even spelen na het bekijken van al die mooie vissen. Ze vonden het zand natuurlijk erg leuk waarbij je zelf water kon creëren of een vulkaan. In een andere ruimte stond een grote Dokter Bibber om te spelen. Er was weinig vertaling in het Nederlands, dus ze hebben niet zoveel geleerd, maar wel veel zelf kunnen ontdekken. Dus zeker een leuk uitje om te bezoeken als je in de buurt van Luik bent met je kinderen. Wij waren ongeveer twee uur in het museum.

Bekijk het museum hier. 

We kregen de activiteiten van Wallonië België Toerisme.

Bekijk ook de Burcht van Logne daar in de buurt.