Baby Luka mee naar de klas; groep 3

Luka is tien weken. Over twee weken ga ik weer aan het werk. Dus werd het wel eens tijd om Luka aan de klas te showen. Met de kinderwagen vol lekkers voor de kinderen en het team gingen we op pad. Hoe het bezoek was, lees je in dit blog. 

 

 

Kinderwagen met traktatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik had om 13.30 uur afgesproken met de leerkracht die nu voor de klas staat. Natuurlijk kwam ik ruim tien minuten te laat. Baby voeden voor het weg gaan, net een volle luier toen ik Luka al in de Maxicosi had zitten en veel regen, dus drukte in Utrecht…

Maar daar waren we dan, in de klas. Ik werd uitgebreid begroet door allerlei lieve snoetjes, veel gezwaai en vrolijke ‘Hoi juf!’s.
Al snel stond de hele klas om de Maxicosi heen. De oo’s en aa’s waren niet van de lucht. Ze vonden Luka heel schattig en probeerden zijn aandacht te vangen.
En Luka? Hij was heel rustig en keek aandachtig om zich heen. Was hij dan toch in de buik al gewend geraakt aan al dat lawaai?

Ik kreeg volop vragen en veel verhalen te horen. De kinderen wilden ook maar wat graag over zichzelf vertellen. Wat een heerlijke leeftijd toch, kinderen van groep 3.

En wat zijn ze groot geworden! En wat luisterden ze goed! En wat een mooie zinnen maken ze nu! Ze zijn echt kleuter af en echte, grote schoolkinderen geworden. Heerlijk om ze terug te zien!

Een van de doerakjes zat heel rustig op zijn plek en zei: ‘Juf, hij denkt nu vast in zijn hoofd: wat doen die kinderen raar!’

Er werd ter plekke ook heel wat gerekend. De klas wilde ineens weten hoeveel ouder ik was dan de leerkracht die ze nu hebben. En wanneer ik terug kwam. En daar ging het gereken weer verder. Want ik kom over twee weken terug en een van de leerlingen wist dat dat 14 dagen was. Wat hebben ze veel geleerd zeg, afgelopen maanden!

Natuurlijk heb ik ook getrakteerd. Een hele snelle, makkelijke en lekkere traktatie. Je neemt een lange vinger, doopt die in de boter en vervolgens in de muisjes. Klaar! En eeeeem, zonder te breken dan ;).

Traktatie geboorte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik kreeg een prachtige slinger van de klas! ‘Juf, die met het doodshoofd is van mij!’.

En die moet ik meenemen als ik weer terug kom in de klas en daar ophangen. Tot die tijd mag hij in het kamertje van Luka hangen, zoals ik begreep.

Slinger geboorte

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben nog even de ouders gezien en mijn collega’s met thee drinken. Al die tijd bleef hij wakker, alert en rustig om zich heen kijken. Collega’s hebben ook nog wat lachjes gevangen, heerlijk!

En voeden op school hebben we dan ook meteen gehad voor de borstvoedingsbingo ;).

Heel leuk om weer even terug te zijn en de kinderen en collega’s te zien. Maar wat ga ik nog genieten van twee weken verlof! 🙂