Luxe kamperen met Eurocamp

Luxe kamperen met Eurocamp

Dit jaar boekten we zelf een week een vakantie in Ouddorp en een weekendje in de achterhoek. In juni kwam de vraag van Eurocamp of we ook een weekje in de zomervakantie via hen in het buitenland wilden verblijven. Daar zeiden we natuurlijk geen nee op! We kregen de heerlijke Aspect toegewezen die ik je graag laat zien.

Luxe kamperen met Eurocamp

Waarom kamperen met Eurocamp?

Voordat we kinderen hadden, kampeerden mijn man en ik geregeld. We trokken door Frankrijk en Italië met onze opklaptent, vonden we prima. Nu we kinderen hebben, vinden we het fijn om wat meer luxe te hebben. We kiezen nu snel voor een huisje om te huren, maar daarom kunnen we niet weken achter elkaar. Een weekje in Nederland is vaak al duur zat. Heel fijn dus dat Eurocamp ons uitnodigde voor een extra weekje weg. Konden we toch een campingvakantie doen, maar dan wel luxe. Was wel echt heel fijn met dat wisselvallige weer, ik had met alle gasten in een tent te doen! Wij zaten hoog en droog.

Voor de kinderen is een camping echt ideaal, ze leven praktisch buiten. De hele dag spelen met vriendjes die ook op de camping staan of in een stacaravan verblijven. We hadden veel aanspraak als we dat wilden, maar de stacaravans staan zo opgesteld dat je ook genoeg privacy hebt. De week vloog om en de kinderen vonden het jammer dat ze niet meer konden spelen.

Eurocamp staat voor vrijheid, zo kun je zelf kiezen op welke dag je aankomt (mits het beschikbaar is natuurlijk). Wij gingen toevallig wel op de eerste zwarte zaterdag weg, onder andere door de andere geboekte vakanties en de tweede vaccinatie die ik op die dag nog moest halen. We reden een alternatieve route langs Normandië en konden overal doorrijden, ging fantastisch! Als je zwarte zaterdag wil vermijden en liever wel via Parijs rijdt, kun je dus zelf kiezen welke dag je aankomt op de camping.

Ik vind kwaliteit dus best belangrijk. We werken hard het hele jaar en als ik op vakantie ben, wil ik ook rust. Lees, dat de kinderen zich goed zelf kunnen vermaken ;). Alle campings hebben 4 of 5 sterren, scoren hoog bij Zoover en blinken uit in hun categorie. Wij kiezen dan graag voor een camping met speeltuintjes en een leuk zwembad.

Aspect stacaravan

Er zijn verschillende accomodaties waar je uit kunt kiezen, zoals een safaritent, maar ook lodges en bungalows. We sliepen al eens in de Azure en mochten nu in de meest luxe stacaravan verblijven, de Aspect, met drie slaapkamers, een dvd-speler én een airco. Ik vind het echt heel fijn dat de bedden al opgemaakt zijn bij aankomst. De eerste dag waren we er pas om 22.00 uur, moe van de lange reis. Heerlijk dat we zo in onze bedjes konden kruipen dus. Het (deels) overdekte terras is de kers op de taart. Daardoor leefden we praktisch de hele dag buiten. Als het echt hard regende en waaide had je maar een klein stukje droog zitten over, maar met wat miezer was het ook heerlijk vertoeven onder het zeil.

Er is een speciale ouderslaapkamer, een gewone slaapkamer waar we een bedhekje bij huurden voor onze peuter en een slaapkamer met stapelbed. Hier hadden we dus met z’n zessen kunnen slapen en zelfs nog bezoek kunnen ontvangen op de banken binnen dat slaapbanken bleken te zijn. Er bestaan ook Aspects met twee slaapkamers.

Wat ik echt een groot voordeel vond: er zijn overal kasten, het was heel efficient ingedeeld. Moet ook wel, want veel ruimte heb je niet op de slaapkamers. Maar daarom is er wel aan genoeg opbergruimte gedacht, heel fijn! Ik vind het altijd prettig om zo snel mogelijk alles uit te pakken en een plekje te geven, zodat ik niet misgrijp.

Camping Domaine de la Brèche

In juni sprak ik met Eurocamp af om het Zwarte Woud in Duitsland te bezoeken. Een rustige camping, vlakbij Europapark waar we onze peuter nu ook graag eens mee naar toe wilden nemen. De kaartjes waren geregeld, we waren klaar om te gaan! Op ons eerste vakantieadres in Ouddorp lazen we het nieuws van de quarantaineplicht in Duitsland, ook voor kinderen vanaf 6 jaar en onze zoon is 7. En daarbij kreeg ik op de zaterdag dat we gingen mijn tweede vaccinatie en was ik dus nog niet volledig beschermd.

Daar ging onze vakantie. Bij Eurocamp was het bekend, meteen boekte veel mensen hun vakantie om, gelukkig kon dat! Ze zochten met ons mee naar een optie en die bleek er te zijn op camping Domaine de la Brèche. Hier konden we in de week dat we wilden terecht. Het was ietsje verder rijden dan ik eigenlijk wilde, maar wel een fantastische omgeving natuurlijk, aan de Loire vol geschiedenis en cultuur. Daar zal ik later nog over schrijven, nu over de camping :).

Zwembad

Eén van de belangrijkste dingen voor de kinderen is een goed zwembad. We zijn er uiteindelijk maar twee keer geweest, de meeste dagen was het helaas wat te koud voor het buitenzwembad ondanks het deel dat overdekt kon. Het water zelf was niet zo warm…

Er waren twee zwembaden voor families en in het deel bij de glijbaan konden ook een aantal mensen zitten. Aan het begin van de vakantie moesten we ons Coronapaspoort laten zien op de camping (nergens onderweg) en vervolgens mochten we overal zonder afspraak in. Het zwembad was ook zeker niet te vol. De glijbanen gingen behoorlijk hard, helemaal fantastisch voor onze zevenjarige. Helaas wat het peuterbadje achterin dicht, onze dochter kon wel in het eerste bad tot ongeveer de helft staan.

Speeltuinen

Er waren verschillende speeltuinen over het park. Die bij onze stacaravan was eigenlijk nog het kleinste. De speeltuin bij de eigen kampeerplaatsen het grootste. Toch speelden er genoeg kinderen in het zand en bij de pingpongtafel voor onze kinderen om zich mee te vermaken. Naast het kleine supermarktje op de camping stonden elke dag twee springkussens waar onze kinderen ook heerlijk speelden. Daar weer naast was een kleine gamehal voor de wat oudere kinderen.

Pony rijden

Onze dochter van drie vindt pony’s helemaal het einde. Ze speelt ook graag met poppen en wil make-up voor haar vierde verjaardag. Heeft ze niet van mij, echt niet! Op de camping kon je elke dag ponyrijden. Een half uurtje in een stoet of een uur echt les. Dat laatste leek me niet zo geschikt voor onze peuter, zeker niet omdat het natuurlijk niet in het Nederlands kan. Maar een half uurtje rijden vond ze fantastisch. Het was maar goed dat we allebei mee gingen, want we kregen het meest pittige beestje… Ach ja, ik zou er ook geen zin in hebben, elke dag dat gesjok. Als ze maar door kon lopen, dan vond ze alles best.

Terwijl onze dochter pony reed, huurden we voor onze zoon een skelter. Vond hij helemaal leuk en zijn vriendjes natuurlijk ook. Kon hij rijden en hadden wij onze handen vrij voor onze peuter.

Verder was er een visvijver, boogschieten, minigolf, voetbalveld, fietsverhuur en lag de camping vlakbij Saumur, een prachtig plaatsje met eigen kasteel. Er werden ook allerlei activiteiten voor kinderen georganiseerd, maar dat was alleen in het Frans of Engels, dus hebben wij niet aan deel genomen. Natuurlijk bezochten we wel een kasteel en de stad Tours waar ik later over schrijf. En een hele goede service: op de camping kon ik me voor €25,- laten testen op het Coronavirus en de uitslag kreeg ik in de mail, heel netjes. Daarmee kon ik dus het kasteel in.

De week vloog (inclusief de uitjes) om en voordat we het wisten zaten we weer in de auto terug. De reizen zijn gelukkig goed gegaan, weinig file, zoete kinderen door de iPad en flink wat stops tussendoor. Dat kunnen we een andere keer wel weer doen :).

Dit is een #jufmaikead