Lyngvig Fyr: vuurtoren

Lyngvig Fyr: vuurtoren

Op één van onze dagen bij Landal Seawest reden we een prachtige route langs de kust waar je aan beide kanten water ziet door Ringkøbing Fjord. Het voelde en zag eruit als één lang waddeneiland. In de route ligt Hvide Sande, het witte zand en daar bovenin heb je een prachtig uitzicht bij Lyngvig Fyr, de vuurtoren.

Lyngvig Fyr: vuurtoren

Lyngvig Fyr ligt in Hvide Sande, de plaats met het witte zand. Er zijn veel parkeerplekken, in ieder geval genoeg plek toen wij er waren en parkeren is gratis. Voor ongeveer een euro per persoon kun je de vuurtoren bezoeken. Je loopt in 228 treden naar de top van de vuurtoren en het uitzicht is fantastisch! Maar ook de ligging van de vuurtoren zelf is mooi om te zien. Net als de binnenkant met de trap. Bekijk ook het boek Geheimen van de vuurtoren

Het is een aardige klim, maar onze twee kinderen lukte het prima. Aan het einde van de trap is een kleine deur. Voor zo’n kleintje als ik geen probleem, maar voor lange mensen wel een uitdaging. Je kunt bijna helemaal rondlopen aan de bovenkant van de vuurtoren, bij het licht. Echt een prachtig uitzicht, want ook het strand lijkt op een grotere versie van onze waddeneilanden.

Speeltuin

Aan de voet van de vuurtoren zijn twee speeltuin naast elkaar waar onze kinderen ook heerlijk speelden. Er zit een cafeetje bij met lekkere taartjes, een soort theehuisje. Wij zaten lekker buiten met een taartje terwijl onze kinderen speelden.

Het witte strand

Vanaf de vuurtoren loop je ook zo het strand op met echt heel licht zand. Overal vind je uitgestrekte stranden met veel ruimte en zo ook hier. Het was er rustig vanwege de meivakantie bij ons, maar niet in Denemarken. Maar ook op drukke dagen verwacht ik dat je genoeg ruimte hebt, zo breed zijn de stranden!

Bekijk hier meer informatie over Lyngvig fyr in Denemarken.

We kregen de activiteit van Visit Denmark en Visit Vesterhavet.