Makkelijk zelf (onderwijs) posters maken en afdrukken

In de klas zie ik regelmatig posters hangen. Natuurlijk de posters van prentenboeken die van de uitgeverijen af komen. Maar ook posters die door leerkrachten zelf gemaakt zijn. Je kunt heel makkelijk zelf (onderwijs) posters maken en afdrukken. 

Meestal hebben de posters die ik zie mooie teksten die aansluiten bij het onderwijs dat je geeft.
Bijvoorbeeld de prachtige posters van Meester Tim met Welkom bij de kleuters.
Of de posters van Topwijs. Bijvoorbeeld de poster met de uitspraak van Einstein over spelen.

Je kunt zelf ook heel makkelijk posters maken, via sites als Canva.
Je pakt of bedenkt een mooie tekst, zet deze in een mooi lettertype en zoekt er een leuke afbeelding bij. Kind kan de was doen!

Ik zocht naar een goede site om deze posters in goede kwaliteit af te drukken. Dit vond ik bij posters.nl.

Posters.nl heeft een grote collectie met posters en fotobehang. Ze hebben bijvoorbeeld landkaarten, posters met het menselijk lichaam of met het alfabet erop. Je kunt hier natuurlijk een mooie poster uit kiezen voor in je klas. Maar je kunt ook een eigen foto uploaden en bestellen als poster.

Ik heb de poster van Tim uitgeprobeerd. Het uploaden van de foto ging heel snel in het systeem. Met de foto van de poster bij de bank rechts boven in beeld kon ik goed zien hoe groot de poster ongeveer zou worden.
50 x 75 leek me wel een mooi formaat. De prijs, €12,89 inclusief verzendkosten vond ik ook wel te doen. Zelfklevend wordt wel een stuk duurder, maar dat vind ik voor in de klas niet nodig.

Posters maken met posters.nl

Ik kon ook kiezen voor sepia of zwart-wit voor de kleur, maar in dit geval vind ik juist de kleuren van Tim mooi. Een andere achtergrond kan niet zomaar. Daarvoor moet je de afbeelding zelf bewerken, bijvoorbeeld in photoshop.

Ik klikte helaas per ongeluk op een te groot formaat poster, die vond ik te duur. Ik klikte op verwijderen, maar helaas was toen de hele poster weg en moest ik opnieuw beginnen met het bestelproces. Gelukkig gaat dit dan wel makkelijk en snel.
Ik kon bij het afrekenen een kortingscode toevoegen die ik op de site zelf vond, waardoor ik nog maar €10,90 hoefde af te rekenen. Slim om even naar te zoeken dus!

Ik vond het aanmaken van de poster en het afrekenen heel makkelijk en snel gaan. Dus als je nog eens een poster zelf wil maken, dan kan je het dus ook snel zelf laten drukken.