Mama is minister-president WIN

Mama is minister-president WIN

We mogen bijna stemmen voor de Tweede Kamer. Daar past het boek Mama is minister-president heel goed bij. In dit leuke boek voor kinderen vanaf 8 jaar leer je op een speelse manier wat een democratie is en dan ook nog met een vrouw als minister-president. Je kunt het winnen!

Mama is minister-president WIN

De moeder van Adam wordt minister-president en dat vindt hij spannend, maar ook leuk. De hele klas mag bij haar op bezoek in het torentje. Maar dan gaat het mis. Een hacker legt het internet van het hele land plat. Adam wil het graag oplossen, maar de minister van justitie, Gert Flappermuis (grappig gespeeld met de naam) houdt hen angstvallig in de gaten. Zou hij erachter komen wie de hacker is? Het boek is uitgegeven door Rose stories, bekend van Rebelse meisjes.

Bekijk het boek hier

Wat vind ik?

Het boek leest makkelijk en snel, dus ook geschikt voor wat jongere kinderen. Toch zou ik vanwege het onderwerp het boek wat later aan kinderen laten lezen, zodat ze ook snappen wat een democratie is en weten waarop en waarom volwassenen mogen stemmen. Jongere kinderen zullen het wel lezen als spannend verhaal, maar wellicht wat minder snappen. Ook het verhaal rond de hacker is dan wat lastig. Zeker wel een aanrader voor kinderen die moeite hebben met lezen in de bovenbouw. Het verhaal is spannend, gaat snel en kinderen kunnen zich herkennen in de hoofdpersoon, Adam. Het verhaal vind ik persoonlijk wat ongeloofwaardig, maar ik wil het einde niet verklappen. Ik denk wel dat kinderen het heel leuk vinden om te lezen.

Rolmodellen

Ik vind het wel fantastisch dat de rolmodellen aangepakt worden in dit boek. Want het wordt toch wel de hoogste tijd dat meer vrouwen op hoge posities terechtkomen. Daarom is dit boek ook uitgereikt aan vrouwelijke lijsttrekkers.

Mama is minister-president WIN

Marieke, één van de auteurs zegt: “We hebben nog nooit een vrouw als minister-president gehad. Het is tijd dat er een nieuwe generatie meisjes opgroeit met het idee dat je alles kunt worden wat je wilt. En rolmodellen zijn daar zo belangrijk voor. Dat nu zo goed als de helft van de lijsttrekkers van de negen grootste partijen in de peilingen vrouw is, is hoopvol.”

Bekijk het boek hier

Win

Je maakt kans op een exemplaar van het boek. Laat hieronder een reactie achter als je mee wilt doen. Dinsdag 9 maart mail ik de winnaar.

Er staan affiliate links in dit blog.