Materiaal in de klas

Materiaal in de klas

Hoera, je hebt je eigen klas! Of je gaat naar een andere jaargroep en je wil weten welk materiaal in de klas onmisbaar is? Een overzicht voor zowel de onderbouw, middenbouw als bovenbouw.

Materiaal voor in de klas

Spelletjes, extra werkmateriaal, concreet, veel materiaal voor in de klas kan voor alle kinderen.

Domino

Alle kinderen kunnen overweg met domino, heerlijk bouwen en routes neerzetten. Daag oudere kinderen uit om de routes ergens overheen te zetten.

Bekijk het hier

rekenkoffer

Deze koffer vol dobbelstenen kan ook goed als materiaal in de klas en je kunt er allerlei spellen mee doen.

Bekijk het hier

Onderbouw

Natuurlijk heb je boeken nodig! Deze boeken vinden ze in ieder geval leuk.

Kiene klanken

Kiene klanken

Het is een aardig bedrag, maar dan heb je ook wel wat: Kiene klanken is voor kinderen in groep 2 om de letters te ontdekken. Groep 3 kan er woorden mee stempelen op een tablet. Bekijk het hier

Osmo

Zoek je nog meer gaaf materiaal voor de iPad? Dan moet je echt aan Osmo denken! Veel concreet materiaal dat de kinderen gebruiken in combinatie met de iPad en zo ook direct feedback krijgen op hun werk.

Bekijk het startpakket hier.

Natuurlijk moet je een goede schoolbibliotheek hebben en/of een bibliotheek in de klas. Deze boeken zijn mijn tips.

Middenbouw

Vergeet niet SmartGames in de kast te zetten! Jumpin is bijvoorbeeld heel leuk voor de middenbouw. Maar er zijn er nog veel meer die de kinderen zelfstandig kunnen doen, bekijk ze hier.

Er zijn veel leuke rekenspellen voor groep 3 en 4 te vinden.

Piccolo

Piccolo is ook van dat mooie materiaal in de klas dat de kinderen zelf kunnen en veel in voornamelijk groep 3 wordt gebruikt. Ideaal voor als de kinderen klaar zijn met hun werk. Er zijn ook allerlei werkbladen in thema’s te vinden.

Bekijk het hier

Bovenbouw

Weerwolven

Het spel Weervolven vinden de kinderen v an de bovenbouw (vooral groep 8) echt geweldig om te doen. Het is een echt groepsspel, iedereen kan meedoen.

Bekijk het hier

Metrieke stelsel

Ik zag dat sommigen een poster van het metrieke stelsel in de klas hebben hangen, anderen juist weer niet. Wil je er wel één in de klas hangen? Download het dan hier.

Telefoontas

Kinderen in de bovenbouw nemen vaak hun telefoon mee naar school. Daar heb je handige telefoontassen voor om op te hangen in de klas. Bekijk het hier.

Wereldkaart

Wereldkaart

Een goede wereldkaart wordt veel gebruikt in de klas, bijvoorbeeld deze.

Er is vast nog veel meer mooi materiaal! Wat is jouw favoriet in de klas? 

Er staan affiliate links in dit blog.