Max de kat WIN

Max de kat WIN

Wat is het heerlijk om eens een coöperatief spel te spelen waarbij we allemaal kunnen winnen of verliezen! Met Max de kat moet je de kat zien te verslaan en alle diertjes veilig naar hun holletjes brengen. Samen dus en dat maakt het zo leuk! Je kunt het spel winnen.

Ik zag het al eens voorbij komen tijdens een spelletjesochtend van mijn toenmalige kleuterklas. De kinderen en de begeleidende moeder waren heel enthousiast. Ze vonden het spannend en heel leuk. Niemand was de verliezer, of tenminste, het was iedereen of niemand. Samen strijden tegen Max de kat én leren om strategisch te spelen, hier thuis hebben we het dus ook al regelmatig gespeeld sinds het in huis is.

Max de kat

Max de kat

Je speelt samen vogel, muis en eekhoorn die op weg zijn naar hun holletje in en bij de boom. Maar Max de kat heeft honger en zit achter ze aan! Samen zorg je ervoor dat de dieren hun holletje halen.
Elk diertje kent een korter weggetje. Maar… Max de kat kent deze sluippaadjes ook! Gelukkig kunnen we Max weglokken met een lekker hapje, er zijn vier hapjes in het spel, dus zodra ze op zijn is het uitkijken geblazen!

Bekijk het spel hier

Je speelt het spel met twee dobbelstenen met zwarte en groene stippen. Met zwart moet Max de kat een stapje vooruit en met groen de diertjes. Je kunt dus ook twee keer dezelfde kleur gooien voor twee stappen. Met het eten kun je Max vier keer weglokken, je moet dus goed nadenken wanneer je dat doet.

Max de kat

Wat vinden wij?

Wat een geweldig spel om met het hele gezin te spelen! Onze peuter is bijna drie en onze oudste is zes jaar. Maar dit is nu eindelijk een spel dat ze allebei leuk vinden om te spelen! Op de doos staat vanaf vier jaar, maar met wat hulp is het voor een peuter ook goed te doen. Ze leren daardoor juist het dobbelen, op de beurt wachten en stappen zetten met de dieren. Grote broer helpt zus met het verzetten van de diertjes en met kijken of Max al gevoerd moet worden. En omdat we het samendoen wordt niemand boos en blijft het gezellig aan tafel ;). Ik vind het er mooi uitzien en de houten speelfiguurtjes zijn natuurlijk helemaal geweldig. Gaan niet kapot, liggen lekker in de hand en blijven goed rechtop staan. Ik weet zeker dat we nog heel vaak Max de kat zullen spelen.

Bekijk het spel hier

Korting

Via Earthgames.nl kun je het spel nu met 10% korting bestellen met de kortingscode jufmaike, dit geldt tot het einde van het jaar.

Win

Je maakt kans op het spel Max de kat. Maar je kunt het vanwege het coöperatieve karakter voor iemand anders winnen: een andere school, je collega, de leerkracht van je kinderen, je nichtjes en neefjes, noem maar op. Laat hieronder (op de site) een reactie achter als je mee wilt doen voor wie je het spel wilt winnen. 17 november mail ik de winnaar.

Er staan affiliate links in het blog.