Meer muziek in de klas met Schooltv.nl

Gratis muzieklessen voor de groepen 6 tot en met 8 van de BZT Muziek Show. 

Meer muziek in de klas

Vanaf maandag 3 oktober kunnen leerkrachten en leerlingen uit de groepen 6 t/m 8 aan de slag met een muziekles aan de hand van de sound van de week uit de BZT Muziek Show van NPO Zapp. Méér Muziek in de Klas en Schooltv.nl hebben samen een gratis en laagdrempelig lespakket ontwikkeld bestaande uit video’s van ca. 5 minuten met lesbrieven voor de leerkrachten.

Gratis lespakket

Op de sound-pagina’s (https://www.meermuziekindeklas.nl/sounds) van de site van Méér Muziek in de Klas staan alle sounds op een rij. De lessen van de categorieën ‘Iets Anders 1’ en ‘Iets Anders 2’ worden respectievelijk ingevuld door de onderwerpen ‘Muziek en sport’ en ‘Dj’. Op Schooltv.nl en meermuziekindeklas.nlverschijnt elke maandag na de uitzending van de BZT Muziek Show het bijbehorende lesmateriaal. De totale lesduur is ongeveer 40 minuten en de lessen zijn geschikt voor kinderen van 9 t/m 12 jaar.

BZT Muziek Shows

Vanaf 1 oktober is er elke zaterdagavond om 19.00 uur een BZT Muziek Show op NPO Zapp. Twaalf weken lang staat er elke week een andere sound centraal en treden drie groepen op die een kans maken op een plek in de BZT Band XXL.